Bursa’daki FETÖ/PDY davası yarına ertelendi

Bursa’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) ilişkin davada eski İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, eski İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ve eski Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam’ın da aralarında bulunduğu 4’ü tutuklu

Bursa’daki FETÖ/PDY davası yarına ertelendi

Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın duruşmasına tutuklu sanıklar Kahya, Gülsar, Saydam ve eski İl Sağlık Müdür Yardımcısı Yusuf Ziya Leventoğlu ile tutuksuz sanıklar K.B, F.Ö, A.M.A. ve Y.Y. ile avukatları katıldı.

“Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek, terör örgütüne üye olmak ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun’a muhalefet” suçlarından yargılanan sanıkların avukatları, müvekkillerinin suçsuz olduğunu ileri sürerek, tahliyelerini talep etti.

Sanık Kahya ise “İlk duruşmada da söylemiştim, evimde bulunan, Gülen’in bana yazdığı iddia edilen not, benim değil, bu bir komplodur, Gülen’in yazı örneklerini talep ediyorum tekrar.” dedi.

Bunun üzerine mahkeme başkanı, bu konuda resmi kurumlarda bulunan Gülen’e ait yazı örneklerinin ellerine ulaştığını, gerekli incelemenin en kısa sürede yapılacağını belirtti.

Mahkeme heyeti, kısa aranın ardından bugün gelmeyen tanıkların zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı, yarına erteledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X