Bursa’daki FETÖ soruşturmasında flaş gelişme

Bursa’da FETÖ/PDY’ye finans desteği sağladığı iddiasıyla TMSF’ye devredilen İZGÜN Yemek Sanayi’nin gözaltına alınan 10 eski yöneticisinden 8’i sevk edildikleri mahkemece tutuklandı, 2’si ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı

Bursa’daki FETÖ soruşturmasında flaş gelişme

BÜLENT CİVANOĞLU / OLAY

 

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilen İzgün Gıda ve Yemek Üretim AŞ’nin 13 yönetici ve çalışanının yakalanması için 27 Ocak’ta harekete geçmişti.

 

Bursa merkezli Kütahya, Osmaniye, Bilecik, Kocaeli, İstanbul ve Manisa’da düzenlenen 27 Ocak’ta gerçekleşen eş zamanlı operasyonda T.S, M.S, A.E, V.D, S.A, O.M, D.T, T.Ö., O.Ö ve İ.Ç. yakalandı.

 

Şüphelilerin, örgütün şifreli haberleşme programı “ByLock”u kullandıkları, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in talimatına uyarak Bank Asya’yı kurtarmak için bankaya para yatırdıkları tespit edildi.

8 TUTUKLAMA

 

Operasyon kapsamında yakalanan 10 şüpheli sabah saatlerinde adliyeye sevk edilmişti. Şüphelilerden 8’i çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı, 2’si adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X