Bursa’daki FETÖ soruşturmasında şifreler çözüldü!

FETÖ üyelerince insan kaynakları departmanı gibi kullanıldığı ileri sürülen Bursa İş, Kariyer, Eğitim Merkezi Derneği soruşturmasında şifreli dosyalar çözüldü. Gözaltına alınan şüpheliler etkin pişmanlıktan yararlanarak FETÖ ile nasıl tanıştıkları ve sist

Bursa’daki FETÖ soruşturmasında şifreler çözüldü!

Bülent Civanoğlu / OLAY

15 Temmuz öncesi Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, FETÖ’nün adeta İnsan Kaynakları Departmanı gibi çalışan Uludağ Kariyer Derneği’ne polis operasyon yapmıştı. Dernekte yapılan aramalarda çok sayıda bilgisayara el konulmuştu. Polis yaptığı çalışmada bu şifreli dosyaları çözerek, dernek aracılığıyla asker ve polis olan kişileri deşifre etti. Gözaltına alınan şüpheliler etkin pişmanlıktan yararlanarak FETÖ ile nasıl tanıştıkları ve sistemin nasıl işlediğini anlattı.  

Bursa İş, Kariyer, Eğitim Merkezi Derneği soruşturmasında aranan Semih kod adlı Necati Uysal’ın kişisel veri havuzundaki “mazi” isimli şifreli dosyada, görevi başındaki teğmen, üsteğmen ve astsubaylardan oluşan 46 kişinin isim listesi ele geçirildi.

“En büyük hizmet TSK’ya girmektir.”

Gözaltına alınan bazı askerler FETÖ/PDY’nin yönlendirmesiyle TSK’ya yerleştirildiklerini anlattı.

Fakültede Işık evlerinde kaldığını anlatan bir asker , “Ev ağabeyleri tarafından TSK’ya girmem için yönlendirildim. En büyük hizmetin TSK’ya girmek ve burada arkadan geleceklere yer açmam olacağı ağabeylere tarafından söylendi. Ayrıca ev sorumluları “Fetullah Gülen bu konuda çok hassas  siz zaten en büyük hizmeti askeriyeye girerek yapıyorsunuz. Fetullah Gülen sizin yapacağınız hizmetin bizim buralarda yaptığımız hizmetten daha hayırlı olduğunu söylüyor. Siz zaten hizmettesiniz. Şimdilik hiçbir şey yapmayın, keyfinize bakın. Zaten zamanı gelince size ne yapmanız gerektiği hakkında bilgi verilecek.” şeklinde sohbetler yapıldığını anlattı.  

“Namaz kılmayın, oruç tutmayın”

Başka bir astsubay ise Örgüt tarafından orduya yerleştirildiğini itiraf ederek, başka bir subayın örgüt yöneticilerinin kendilerine askeri okulu kazanmaları durumunda örgüt ile bağlantılarının tespit edilmemesi için isterlerse namaz kılmayabileceklerini, oruç tutmayabileceklerini şeklinde ifade verdi.  

Bu askerin, FETÖ/PDY ile bağlantısını kesmeye çalıştığında ise örgütle bağlantılı kişilerin kendisini, “Eğer bizde kalmazsan okulda zorlanırsın, ceza alabilirsin, ceza puanın yükselebilir ve okuldan atılabilirsin.” diyerek tehdit ettiğini söyledi.

Polis ekipleri geçtiğimiz günlerde yaptığı operasyonlarda,  Bursa, Ankara, İstanbul, İzmir, Kayseri, Şırnak, Erzincan, Balıkesir, Mardin, Şanlıurfa, Bingöl, Amasya, Eskişehir, Kocaeli, Çorum, Adana, Kars, Sakarya, Kahramanmaraş, Malatya, Hakkari, Karabük, Hatay, Tokat, Sivas, Sinop ve Manisa’daki adreslere düzenlediği eş zamanlı operasyonda 46 muvazzaf askeri gözaltına almıştı. Şüphelilerin çoğunda FETÖ’nün haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı olduğu ortaya çıkmıştı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X