Bursa’daki Gezi Davası’nda karar

Mahkeme, aralarında üç avukat ve iki sendikacının da yer aldığı 33 kişiyi suçsuz buldu.

Bursa’daki Gezi Davası’nda karar

HALİL ÖZÇOBAN

Gezi Parkı olaylarında İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde bir grup avukatın yaka paça gözaltına alınmasını protesto için Bursa’da geçtiğimiz Haziran ayında Orhangazi Parkı’nda gösteri düzenlenmişti. 

Bu protestonun izinsiz yapıldığı gerekçesiyle 3 avukat ve 2 sendikacı ile bir meslek odasının eski başkanının da aralarında bulunduğu 33 kişi hakkında ‘Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet’ten dava açılmıştı.

12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava dün sonuçlandı. Davaya bakan hakim, gösterinin şiddet içermemesinden dolayı suç unsuru oluşmadığından 33 kişinin ayrı ayrı beraatine karar verdi.

Tutuksuz yargılanan Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Şube Başkanı Avukat Aslı Evke Yetkin ile meslektaşı olan eşi Kemal Özgür Yetkin, yine Bursa Barosu avukatlarından Birkan Özen, BÜRO-İŞ Bursa Şube Başkanı Sürmeli Selçuk Söğüt, Kimya Mühendisleri Odası Eski Başkanı Ali Uluşahin ve eski Eğitim-Sen Şube başkanı Hasan Özaydın da aralarında bulunduğu 33 kişinin 3’er yıla kadar hapisleri isteniyordu.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X