Bursa’daki kanlı kavga hakim karşısında

Bursa’da, geçen temmuz ayında Doğu Garajı’nda çıkan kavgada 26 yaşındaki Muhittin Ekin’i öldürdükleri iddia edilen 4 sanık hakim karşısına çıktı.

Bursa’daki kanlı kavga hakim karşısında

Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “adam öldürmek” suçundan müebbet hapisleri talep edilen tutuklu sanıklar Erkan Yentürk (23), Resul Yentürk (32) ve Semih Kaçmaz (21) ve başka suçtan tutuklu Tayfun Mete, ilk kez hakim karşısına çıktı. Erkan Yentürk, “Olay tarihinde ağabeyim Resul Yentürk’ün iş görüşmesi vardı, çay bahçesine gittik. Canım sıkıldığı için arabayla dolaşmaya çıktım. Olayla ilgili bilgim yok, suçlamaları kabul etmiyorum, beraatimi talep ediyorum” dedi.

Resul Yentürk ise, “Mesut ve Ahmet indi, Muhittin ise aracın içinde bekledi. Tayfun bana ‘Sen benim 3 bin 500 lira paramı niye vermedin, benim malıma çökemezsin’ dedi. Elini beline atıp silahı gösterdi. Bu sırada aramızda tartışma çıktı. Ben de Tayfun’u kolundan tutup arabaya götürüp oturtturdum. Tayfun silahını çıkarmak istediği sırada ben de camdan içeriye uzanıp ellerini tutmaya çalıştığımda silah patladı. Bu arada kayınbiraderim silahın patlaması üzerine beni korumak için kendi silahıyla Tayfun’un koluna ateş etti. Tayfun aracıyla olay yerinden hızla uzaklaşarak gitti. Ben aracın içinde bulunan Muhittin Ekin’in vurulduğunu görmedim, bilmiyorum daha sonra Muhittin Ekin’in öldüğünü polis bizi Cinayet Büro’ya götürdüğü sırada öğrendim” diye konuştu.

Semih Kaçmaz ise, kendisinin olayla ilgisinin olmadığını söyleyerek, “Resul Yentürk, benim eniştem. Silah sesini duyunca yanlarına gittim. Eniştem aracın içinde Tayfun ile boğuşurken silahı bırak diye bağırıyordu. Ben de panik yapıp belimdeki silahı çıkarıp ateş ettim. Bu sırada Tayfun’un silahı da patladı. Tekrar eniştemi bırakması için Tayfun’un koluna ateş ettim. Eniştem Tayfun’un elindeki silahı alıp bana verdi. Tayfun da arabasıyla olay yerinden gitti. Eniştem iki silahı da atletine sarıp polise teslim etmek için bana verdi. Tayfun Mete’den şikayetçiyim” dedi

“MUHİTTİN’İ KUCAĞIMDA ACİLE GÖTÜRDÜM”

Başka bir suçtan tutuklu olan ve hakkında “İftira, silahla tehdit, başkasına ait kimlik kullanmak” suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istenen Tayfun Mete, “Çay bahçesine alacak verecek meselesini konuşmak için gittik. Masaya oturacağımız sırada Semih Kaçmaz üzerimize silahla geldi. Resul araya girerek ortamı sakinleştirmek istedi. Resul ve kardeşi Erkan hakaret edip saldırmaya başladılar. Muhittin ise beni çağırdı. Ben arabaya bindiğimde Resul beni araçtan indirmeye çalışırken Erkan da bana vuruyordu, Muhitten beni kurtarmaya çalışırken boğuşma oldu. Resul bu sırada belimden silahı çekti. Ben silahın namlusundan tuttum. Semih Kaçmaz silahını iki veya üç defa ateşledi. Ben elimden vuruldum ve elindeki silahla Resul benim enseme vururken silah bir kez daha patladı. Muhittin yaralanınca gaza basarak olay yerinden kaçıp Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gittim. Muhittin’i kucağımda acil servise götürdüm. Benim cinayetle bir alakam yok. Suçlamaları kabul etmediğim gibi karşı taraftan şikayetçiyim” dedi.

Ölen Muhittin Ekin’in ağabeyi Şahin Ekin, sanıklardın şikayetçi olduğunu söyledi. Duruşma eksik evrakların tamamlanması ve şahitlerin dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi. 

Hatırlanacağı üzere olay 30 Temmuz 2015 tarihinde Vatan Mahallesi’nde Doğu Garajı yakınlarında meydana geldi. 26 yaşındaki Muhittin Ekin silahla başından vuruldu. Ağır yaralanan Ekin hastanede hayatını kaybetti. Olayda aynı araçta bulunan Tayfun Mete ise sağ kolundan silahla yaralandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X