Bursa’daki kızıl geyikler havadan görüntülendi

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Görükle Kampüsü içerisinde kurulan doğal yaşam alanında bakılan kızıl geyikler, drone ile görüntülendi.

Bursa’daki kızıl geyikler havadan görüntülendi

BUÜ Veteriner Fakültesi’nin kontrolünde bakımı yapılan 42 kızıl geyik, 72 hektarlık alanda yaşamlarını sürdürüyor. Yoğun kar yağışın sürdüğü bölgede geyikler bölgeye bırakılan otlarla besleniyor. Yaz aylarında dünyaya gelen ve ilk kez karla tanışan yavru geyikler ise sürüden ayrılmadan beyaz örtüde geziyor. Geyiklerin o anları ise drone ile görüntülendi.

2004 YILINDA KURULDU

Türkiye’de aşırı avlanma sonucu sayıları giderek azalan ve yaşam alanlarını yitiren kızıl geyikler için üniversite yerleşkesi içerisine 2004 yılında yetiştirme merkezi kuruldu. Yaşam alanları Türkiye’nin Marmara ve Batı Karadeniz bölgeleri olan kızıl geyikler, daha sonra Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü’nce yaban hayatının desteklenmesi için uygun görülen koşullara sahip ormanlara bırakılmaya başlanmıştı.

DHA

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X