Bursa’daki konut satışları Türkiye genelinin altında

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır, TÜİK tarafından açıklanan konut satış verileri ile konut fiyat endeksine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bursa’daki konut satışları Türkiye genelinin altında

 Ağustos ayı itibariyle ülke genelinde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2’lik artışla 114 bin 751 adet konut satıldığını belirten Gökçadır, aynı dönemde Bursa’da ise 4 bin 449 adet konut satışının gerçekleştiğini söyledi.

Gökçadır, “2015’de ülke genelindeki konut satışları 2014’e göre yüzde 10.6 artarken, aynı dönemde Bursa’da yüzde 18.1 artış gözlenmişti ve Bursa’daki konut satışı artış oranı Türkiye genelinin neredeyse 2 misli olmuştu. Bu sene ise Bursa’daki konut satışları Türkiye genelinin altında kalmıştır” dedi.

Bursa’da konut satışlarının 2013 yılında getirilen yeni düzenlemeyle KDV oranlarındaki artış ve konut kredi faizlerindeki artıştan kaynaklandığını vurgulayan Gökçadır, ”Maliyetlerdeki ve dolayısıyla fiyatlardaki yükselme konut satışlarındaki azalmanın ana nedenidir. Bursa özelindeki nedenlerden biriside yüksek arsa maliyetleri olmuştur. Yeni arsa üretilmemesi, kentsel dönüşüm çalışmalarında bir türü bir ivme sağlanamaması, Bursa’da gerek konut üretimi, gerekse satışını önemli oranda düşürmüştür” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X