Bursa’daki ‘köpek kavgası’ davasında tahliye kararı

Bursa’da, köpek yüzünden çıkan ve 2 kişinin bıçaklandığı olayla ilgili görülen davada sanığın tahliyesi kararlaştırıldı.

Bursa’daki ‘köpek kavgası’ davasında tahliye kararı

Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Veysel Uğurcan Ceyhun (30) ve tutuksuz yargılanan müşteki sanıklar Hakan Üsküplü, Oğuz Abdullah Öztürk ile tarafların avukatları katıldı.

 

Sanık Ceyhun, savunmasında, olay sırasında kimseyi yaralama kastının bulunmadığını, yere düştüğünde kendisini ısırmaya çalışan köpeğe bıçakla hamle yaptığını ancak sonradan darbeyi köpeğin sahibi Üsküplü’nün aldığını anladığını belirtti.

 

Olayda göğsünden 2 bıçak darbesiyle yaralanan ve kaldırıldığı hastanede ameliyat olan Üsküplü ise savunmasında, arkadaşlarıyla “boxer” cinsi köpeğini gezdirirken Ceyhun’la karşılaştıklarını kaydetti. Üsküplü, Ceyhun’un “fino” cinsi köpeğinin kendi köpeğine yaklaşması üzerine onu uyardığını, bunun üzerine tartıştıklarını belirterek, şunları ifade etti:

 

“Biz oradan ayrıldıktan 15-20 dakika sonra, onlar yanımıza geldi, köpekler tekrar yüz yüze geldi. Köpeğim hırladı onların finosuna, sanık da kendisine saldıracağını sandı, kavga çıktı. Tekme attı köpeğime, kavga sırasında yere düştü, köpeğim ona saldırmak için hamle yaptı ben de tuttum, sonra bıçakla hamle yaptığı köpeğimi çekince göğsümden yaralanmışım, kavga dağılınca anladım. Bana yönelik bir hareket değildi, şikayetçi değilim.”

 

Göğsünden bıçakla yaralanan diğer müşteki sanık Öztürk ise kavgayı ayırmaya çalıştığını, daha sonra yaralandığını anladığını dile getirerek, şikayetçi olmadığını bildirdi.

 

Mahkeme heyeti, kısa bir aranın ardından “Adam öldürmeye teşebbüs” suçlamasıyla hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istenen Ceyhun’un tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi, eksik evrakın tamamlanması için duruşmayı erteledi.

 

Merkez Osmangazi ilçesi Çirişhane Mahallesi’nde haziran ayında iki grup arasında köpekleri yüzünden çıkan kavgada, Hakan Üsküplü ve Oğuz Abdullah Öztürk bıçakla yaralanmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X