Bursa’daki nüfusları 100 bini buldu! Büyük hedeflerini anlattılar…

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, aralarında işadamları, siyasetçiler, belediye başkanları olan Pomak Türkleri’nin hedeflerini bugünkü köşesinde paylaştı…

Bursa’daki nüfusları 100 bini buldu! Büyük hedeflerini anlattılar…

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Daha çok… Yunanistan’da Batı Trakya’da yaşıyorlar. Bulgaristan, Kosova, Makedonya, Arnavutluk, Sırbistan gibi Balkan ülkelerinde de varlar.

Pomak Türkleri…

Anavatana göçle gelince farklı illerde 250 köye yerleştiler. Yaklaşık 5 milyon nüfusları var.

Bursa’da ise…

Osmangazi’nin İsmetiye ve Gündoğdu köyleriyle Mudanya Dereköy’de, Mustafakemalpaşa Kazanpınar’da, Gemlik Şahinyurdu’nda, Orhangazi Sölöz’de, Karacabey Drama’da yaklaşık 100 bin Pomak Türkü yaşıyor.

Aralarında…

İşadamları, siyasetçiler, belediye başkanları olan Pomak Türkleri 6 ay önce Uluslararası Pomak Türklerinin Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği adıyla ilk derneklerini kurdular.

Dernekte…

Başkanlığı Bülent Kapdağ üstlenirken, Çiftehavuzlar Muhtarı Mustafa Süleyman başkan yardımcısı, İsmetiye eski muhtarı Ahmet İlkin Pilo ile Kemak Ubuz yönetim kurulu üyesi oldular.

 

Hedefte Tütün Müzesi ve gençlere kütüphane var

Bursa’da… 6 ay önce kurulan Uluslararası Pomak Türklerinin Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği’nin büyük hedefini Başkan Bülent Kapdağ şöyle açıkladı:

“İsmetiye’de dernek merkezi olarak da kullanacağımız bina yapıp burada tohumdan denklemeye kadar tütünün yer alacağı bir müze oluşturmak istiyoruz. Binada geleneksel el sanatları ve işlemeler yanında kütüphane de olacak.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X