Bursa’daki o derneğin ismi Pensilvanya’dan gelmiş

Bursa’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Örgütün hukuk yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyon sonucunda ifade veren bir avukat, kurmuş oldukları derneğin is

Bursa’daki o derneğin ismi Pensilvanya’dan gelmiş

Bülent Civanoğlu / OLAY

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi geçtiğimiz günlerde, Bursa’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) hukuk yapılanmasına karşı bir operasyon düzenledi. Ahenk ve Hukuk Derneği’ne yönelik operasyonda 13 avukat gözaltına alındı. Bu kişilerden kadın bir avukat, derneğin kuruluş amacını ve çalışma sistemini tüm detayları ile ifadesinde anlattı. 

FETÖ’ye en bağlı olanlar askeri savcı ve hakim yapılmış

İfade veren avukat, liseden itibaren ‘ablalar’ aracılığı ile gözetim altında tutulduğunu söyleyerek, “FETÖ ile lisede tanıştım. Ablalar başarılı olduğum için hukuk fakültesini seçmemi istediler. Kazanınca yine başka bir ablaya devredildim. Işık evlerinde kalarak okulu bitirdim. Daha sonra beni avukatların Bursa imamı olarak bildiğim M.A. ile tanıştırdılar.  O beni staj için başka bir avukata yönlendirdi. Orada stajımı yaparak avukat oldum. Bu sırada örgütün verdiği puanlama sistemi ile kimin hakim ve savcı olacağı belirleniyordu. En yüksek puanı alan askeri hakim ve askeri savcı, bir alt puanda kalan hakim ve savcı oluyordu. Soruların sınavlara girecek olanlara verildiğini duymuştum” dedi.

 

Derneğin ismi Pensilvanya’dan 

İfade veren avukat sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Avukat olarak göreve başladıktan sonra Bursa avukat imamı olarak bildiğim M.A. beni çağırdı. Pensilvanya’dan geldiğini, Fetullah Gülen’in emri ile ismi Ahenk Hukuk Derneği olacak bir yapılanma içerisinde bulunacağımızı söyledi. Derneği kurduk fakat Mersin’de de bir Ahenk Hukuk Derneği vardı. Biz de derneğin ismini Ahenk ve Hukuk Derneği yaptık. İsme eklediğimiz “ve” örgütte itaatsizlik, Fetullah Gülen’in emrine karşı gelmek olarak anlaşıldı.”

Avukat şöyle devam etti:

“Ben örgüt toplantılarında sohbet yapan hocayı değiştirmiştim. Bunun için avukatların Türkiye imamı Bursa’ya geldi. Fetullah Gülen’in emri dışında hareket ettiğim gerekçesiyle kurulan cemaat mahkemesinde yargılandım ve cemaatten dışlandım.”

Dün sabah saatlerinde Bursa adliyesine “Örgüt üyesi olmak” suçundan yollanan 13 avukattan 7’si tutuklanarak cezaevine konuldu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X