Bursa’daki o okulda eylem

Uyuşturucu kullandığı için okuldan uzaklaştırılan bir öğrencinin iki müdür yardımcısını bıçakladığı lisede, öğrenciler dün dersleri boykot etti.

Bursa’daki o okulda eylem

Kırcılar Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi’nde önceki gün bir öğrencinin iki müdür yardımcısını bıçakla yaralaması, öğrenciler ve eğitim sendikaları tarafından protesto edildi.

Okul bahçesinde toplanan yüzlerce öğrenci, olayı protesto ederek öğretmenlerine sahip çıktı. Sloganlar atarak eylemi yapan öğrenciler yetkililerin seslerini duymasını istedi. Olayın derin üzüntüsü içinde olduklarını ifade eden öğrencilerden Nurgül Dönmez, iki müdür yardımcısının da kendi dertleriyle dertlenen çok önemli idareciler olduğunu ifade ederek, “Öğretmenlerimiz bize cebimizde paramız olup olmadığını bile soruyordu. Öğrencilerse ne yaptı? Bonzai için hocamızı bıçakladılar. Ben bugün okula korkarak geldim. Annem beni okula korkarak gönderdi. Hocalarımız bizi ailemizden daha çok düşünüyordu. Şimdi onlar çekiniyor. Bunu yapan o öğrenci en ağır cezaya çarptırılsın. Öğretmenlerimiz öğrencilerinden korkmasın” dedi.

Okulun öğrenci temsilcisi Yakup Yıldırım ise, liselerinde güvenlik zafiyeti olduğunu söyleyerek, “Biz öğrenciyiz, bu ülkenin nesliyiz. İki öğretmenizi kurban verebilirdik. Acilen tedbir alınmalı” diye konuştu.

SENDİKALARDAN TEPKİ

5 eğitim sendikasının şubelerinin yönetici ve üyelerinden oluşan grup da okul önünde olayı protesto etti. Bu arada, olay sonrası tedavi altına alınan müdür yardımcıları Adnan Ur ve Yücel Açay’ın hayati tehlikeyi atlattığı, zanlı B.Y’nin (17) ise elinde cam kırıkları nedeniyle oluşan yaralardan dolayı hastanede polis tarafından gözetim altında tutulduğu öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X