Bursa’daki orman yangını tamamen söndürüldü

Bursa’nın Orhangazi ilçesi Gürle Dağı’nda dün gece çıkan orman yangını söndürüldü.

Bursa’daki orman yangını tamamen söndürüldü

Edinilen bilgiye göre dün akşam saatlerinde Gürle Dağı’nın Karanlık Dere bölgesinden başlayan yangın şiddetli lodosun da etkisi ile hızla yayıldı. Çoğunlukla kayın ağaçlarının bulunduğu bölgedeki yangına Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri başta olmak üzere Orhangazi ilçesi ve çevre illerden sevk edilen ekipler müdahale etti.

 

Yangın alanına sevk edilen Orman İşletme Şefliklerinden de yangın söndürme ekipleri ve arazözler sabaha kadar çalıştı. Ayrıca 1275 metre rakımlı Gürle Dağı’nda ekiplerin yangın yerine ulaşabilmesi için de yol üzerine ‘yanına gider’ levhaları konuldu.

 

40 HEKTAR ALAN ETKİLENDİ

 

Sabaha karşı tamamen söndürülen yangında yaklaşık 40 hektar alan etkilendi. Basın mensuplarına açıklamada bulunan Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, yangını tamamen söndürdüklerini belirterek, “Yangın Pazar günü 21.20 sularında bize 177 nolu orman yangın ihbar telefonu ile bildirildi. Hemen ekiplerimizi buraya sevk ettik. Burası Orhangazi’nin Gürle dağı kayın ormanları. Akşam lodos vardı, sabaha karşı lodos etkisini azalttı. Kayın ormanları yaprağını döktü. Uzun süre yağmur yağmaması nedeniyle de kurumuştu. Lodosunda etkisi ile hızlı bir şekilde yayıldı. Biz ekiplerimiz ile sabaha kadar burada çalıştık. Bursa bölge haricinde Bilecik’ten, Yalova’dan, Eskişehir’den, Sakarya’dan, Kocaeli’nden ve Balıkesir’den ekipler geldi. 30 kadar orman itfaiyesi ve 70 orman işçisi ile sabaha kadar alanın etrafını çevirdik ve söndürdük. Geçmiş olsun.” dedi.

 

20011 ve 2013’de de Uludağ’da da bu mevsimlerde yangın yaşadıklarını hatırlatan Müdür Coşkun, şöyle devam etti:

 

“Lütfen araziye çıkan insanların sönmemiş sigara atmasın. Her ne kadar bu yangında ağaçlar zarar görmemişse de büyük çaba gösteriyoruz, gazel yanıyor, içinde ki canlılar yanıyor, eko sistem zarar görüyor. Bundan dolayı vatandaşların sönmemiş sigara atmamaları, rüzgarlı günlerde dışarıda ateş yakmamalarını istiyoruz. Burada yaklaşık 40 hektar alanda örtü yangını oldu. Şu anda kontrol altında ama biz ihtiyaten ekipleri bekletiyoruz. Kütahya’dan gelen ekipleri Bursa’da bekletiyoruz. Yangın tamamen söndü.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X