Bursa’daki ‘Paralel yapı’ operasyonunda flaş gelişme!

Bursa merkezli 4 ilde “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY)” yönelik operasyonda gözaltına alınan 18 kişiden 17’si adliyeye sevk edildi.

Bursa’daki ‘Paralel yapı’ operasyonunda flaş gelişme!

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamındaki operasyonda gözaltına alınan 18 zanlıdan 17’sinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Bu kişiler, daha sonra adliyeye sevk edildi.

Diğer zanlı ise emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY’ye finansman desteği sağladığı öne sürülen yemek firmasıyla ilgili geçen yıl nisan ayında soruşturma başlatmıştı. Şirketin Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesisi ile Yeşil Mahallesi’ndeki deposu ve Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’ndeki mali müşavirlik bürosunda inceleme yapılmıştı. Soruşturmada aralarında Fetullah Gülen’in de bulunduğu 21 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Bursa, İstanbul, İzmir ve Balıkesir’de düzenledikleri eş zamanlı operasyonda, “terör örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak, FETÖ/PDY’ye finansman desteği sağlamak amacıyla dini duyguların istismar edilmesi suretiyle nitelikli dolandırıcılık, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun ve Vergi Usul Kanunu’na muhalefet” suçlamalarıyla firmanın genel müdürü U.E. ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 18 şüpheliyi gözaltına almıştı. Ekipler, şüphelilere ait adreslerde de arama yapmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X