Bursa’daki riskli alan ve yapıların envanteri çıkarıldı

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Bursa’daki riskli alan ve yapıların envanterini çıkardı.

Bursa’daki riskli alan ve yapıların envanteri çıkarıldı

DERYA DEMİR

Buna göre Bursa’da, en fazla riskli alan Yıldırım’da bulunurken, riskli yapıların büyük çoğunluğu da Nilüfer  Ataevler Mahallesi’nde yer alıyor.

Bursa’da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ederken, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bağlı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Şube Müdürlüğü kentteki riskli yapıların envanterini çıkardı. 2017 yılında riskli olarak tapuya bildirilen yapı sayısının 637 olduğu belirtilirken, 2018’in ilk üç ayında tespit edilen riskli yapı sayısının da 65 olduğu öğrenildi.

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Şube Müdürlüğü, kent genelinde yaptığı çalışmalar sonucunda riskli alan ve yapıları da belirliyor. Buna göre Yıldırım’da, Mevlana, Ulus, Yavuzselim, Arabayatağı, Çınarönü, Hacivat ve Şirineveler mahalleleri riskli alan ilan edildi. 499 hektar alana sahip olan bu mahallerde belediye tarafından kentsel dönüşüm çalışmaları da başladı.

Osmangazi’de 6,75 hektar alanı kapsayan Soğanlı, 7 hektar alanla Demirkapı ve 19,8 hektar alanla ise Alemdar- Gaziakdemir mahalleleri riskli alan olarak tespit edildi. Kestel’de ise 7,2 hektarlık alanı kapsayan Vani Mehmet Mahallesi aynı kategoride yer aldı.

RİSKLİ YAPIDA REKOR NİLÜFER’İN

Dönüşüm çalışmaları doğrultusunda riskli binaların yıkım çalışmaları devam ediyor. 2017 yılı içerisinde tespit edilen 632 yapının içerisinde yer alan 5 bin 557 bağımsız birimin, 4 bin
538’i yıkıldı. 2018 yılının ilk üç ayında ise 65 yapıda bulunan 590 konuttan,515’inin yıkımı tamamlandı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Cemaleddin Başaran, yapılaşmanın arttığı Bursa’da konutların bazılarının riskli yapı olduğunu ifade ederek, “Emsal artışı ile şehir genelinde hızlı bir yapılaşma ortaya çıktı. Son 5 yıllık verilere göre en fazla riskli yapı 740 rakamı ile Nilüfer’de tespit edildi. Bunu 303 ile Osmangazi ve 273 ile Yıldırım takip ediyor” diye konuştu.

“BURSA’NIN ZAMANI KALMADI”

İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Mehmet  Albayrak, kentsel dönüşüm çalışmalarının gerektiği gibi yürümediğinin altını çizdi. Dönüşümün kısa sürede tamamlanması gerektiğine vurgu yapan Albayarak, “Belirlenen kentsel dönüşüm çalışmalarının tamamlanması çok uzunca bir zamanı bulacak gibi görünüyor.

Ancak Bursa’nın bu kadar zamanı yok. Çünkü deprem kapımızda. Bu çalışmalar devam ederken yapı denetim eliyle yapılan binaların da riskli olduğu söylentileri var. Ancak şuan somut bir veri elimizde bulunmuyor. Eğer bu söylentiler gerçekse işini eksik yapan birileri var demektir. Biz bu işin takipçisi olacağız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X