Bursa’daki saldırıda ‘canlı bomba’ Şanlıurfa’dan gelmiş

Bursa’da, dün Ulucami kapısında intihar eylemi gerçekleştiren ve 13 kişinin yaralandığı ‘canlı bomba’ teröristin otobüsle Şanlıurfa’dan Bursa’ya geldiği belirlendi.

Bursa’daki saldırıda ‘canlı bomba’ Şanlıurfa’dan gelmiş

Bursa’da Ulucami yakınlarında dün akşam kendisini patlayan ‘canlı bomba’ kadın teröristin cesedine Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu’nda otopsi yapıldı. Kafa kısmı yanan, sol gözü parçalanan eli ve kolları kopan bağırsakları dışarıya çıkan ceset yapılan incelemeden sonra dün gece, İstanbul Adli Tıp İhtisas Dairesi’ne DNA testi için gönderildi. Bursa polisi parmak izinden sonuç alamadığı kadın teröristin kimliğini araştırıyor. 


ŞANLIURFA’DAN 23 NİSAN’DA GELMİŞ

Henüz kimliği belirlenemeyen intihar bombacısının 23 Nisan Günü Şanlıurfa’dan bindiği bir otobüs ile 20 numaralı koltukta yolculuk ederek Bursa’ya saat 18.00 sıralarında geldiği, şehirlerarası otobüs terminalinde indiği belirlendi. 

Canlı bombanın buradan halk otobüsüne binerek Merkez Nilüfer İlçesi’ne bağlı üniversite öğrencilerinin yoğunlukta kaldığı Görükle Mahallesi’nde apart dairede bir kişi ile kaldığı saptandı. Bursa’da 4 gün geçiren ve eylem için keşif yapan terörist dün de patlama yeri yakınına kadar taksiyle geldi.

Atatürk Caddesi’nde cami yakınında taksiden inen ‘canlı bomba’, 20 metre kadar yürüdükten sonra Ulucami kapısının bulunduğu Kapalı Çarşı’ya açılan sokakta eylemi gerçekleştirdi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X