Bursa’daki saldırıda yaralanan kadın dehşet anlarını anlattı

Dün Ulucami’nin batı kapısının önünde gerçekleşen canlı bombalı saldırıda yaralanan bir kadın yaşadığı dehşet dolu dakikaları anlattı.

Bursa’daki saldırıda yaralanan kadın dehşet anlarını anlattı

Bursa’da dün Ulucami’nin batı kapısında meydana gelen ‘canlı bomba’ eyleminde yaralanan 50 yaşındaki Ayşe Öztürk, kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesi’nde tedavi görüyor. Canlı bombanın, 4 metre yakınında patladığını belirten Öztürk, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Ben tam çeşmenin yakınında annem 70 yaşındaki annem Fatma Çimen Biçin ile beraberdim. Amacımız camide namaz kılmaktı. Bir anda patlama sesi duydum. Patlama 4 metre yakınımdaydı ama canlı bombayı görmedim, annemle konuşuyordum. Anneme baktım saçları yanıyordu, hemen söndürdüm. Sonrasını hatırlamıyorum. Sonradan patlayan canlı bomba olduğunu öğrendim.” 

Ayşe Öztürk’ü daha sonra Çekirge Devlet Hastanesi’ne gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ‘da ziyaret edip geçmiş olsun dedi. 

BOMBA ÇANTADA OLABİLİR

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ‘canlı bomba’ kadın teröristin kimliğini belirleme çalışmalarını sürdürüyor. Patlama bölgesindeki güvenlik kameralarının görüntüleri kare kare incelenirken, patlayıcının çanta içinde olduğu değerlendiriliyor.

Bir emniyet yetkilisi, “Canlı bombanın infilak ettirdiği patlayıcının sol kolundaki çantada olduğunu düşünüyoruz. Zira patlamayla birlikte terörist sağ tarafa savrulmuş. Bunu araştırıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X