Bursa’daki su zammı mart ayına ertelendi

BUSKİ’nin talebiyle su bedellerine bu ay uygulanacak yüzde 15’lik zam, mart ayına ertelendi.

Bursa’daki su zammı mart ayına ertelendi

DERYA DEMİR PINAR

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ocak ayı olağan toplantısı dün gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Hizmet Binası’nda Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Yıldız’ın yönettiği toplantıda görüşülen önergelerden Bursalılar için sürpriz bir karar çıktı. Buna göre, 2019 Aralık’ta oy çokluğuyla kabul edilen ‘‘suya yüzde 15 zam” ile ‘‘atık su oranı yüzde 15 olan abone türlerinin yüzde 25’e çıkarılması” kararları oybirliğiyle ertelendi. Ocak 2020’de faturalara yanstılması beklenen zam, 1 Mart 2020 tarihinden itibaren geçerli olacak. Erteleme gerekçesini açıklayan Ahmet Yıldız, ‘‘Kış şartlarından dolayı vatandaşın bütçesine yük olmamak için bu kararı 2 aylığına erteliyoruz” dedi.

ÜNİVERSİTEYE HAZIRLANAN ÖĞRENCİYE İNDİRİM YOLDA…

Meclis’ten geçen bir diğer karar ise, ‘‘liseden mezun olan ancak üniversite sınavını kazanamayan öğrencilerin toplu ulaşım tarifesi”yle ilgili oldu. Buna göre, liseden mezun olan ancak sınavı kazanamadığı için dershaneye ya da kursa giden öğrencilerin ‘‘tam bilet” üzerinden yararlandığı toplu ulaşım tarifesinde en az yüzde 30 indirim yapılacak. İsteyen öğrenciler, sınava girdiğine dair belge çıktısı, SGK’lı çalışan olmadığını bildiren belge ve fotoğrafı ile Seyahat Kartları Ofisleri’ne başvurabilecek. Yaklaşık 30 bin öğrenciyi ilgilendiren bu karar, UKOME’de alınacak karar ile birlikte yürürlüğe girecek. Bu karardan yeni mezun olmuş öğrenciler 1 yıl faydalanabilecek.
Öte yandan, BursaRay’ın durak isimlerinin kiraya verilmesi ile ilgili madde ise komisyonca uygun görülmediği gerekçesiyle rafa kaldırıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X