Bursa’daki Suriye Çarşamba

Savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan 2,5 milyon Suriyeli’den önemli bir kısmı Bursa’da yaşıyor.

Bursa’daki Suriye Çarşamba

AYKUT GÜNGÖR

Hayatlarını sürdürebilmek için çeşitli işyerlerinde çalışan Suriyeliler’in bir kısmı da kendi işletmesini açıyor. Bunların önemli bir kısmı da Çarşamba’daki Darmstadt Caddesi’ni tercih ediyor. 

Cadde üzerinde her geçen gün Suriyelilere ait işyerleri açılıyor. Bu haliyle de Darmstadt Caddesi adeta bir Arap ülkesini andırıyor. Kuyumcu, emlakçı, tatlıcı, kebapçı, oto kiralama ve internet kafe gibi birçok alanda ticari faaliyet gösteren Suriyeliler, yaptıkları yöresel yemekler ve tatlılar ile kendi vatandaşlarının yanı sıra Bursalılar’ın da ilgisini çekiyor. 

Türkçe öğrenemeyen birçok Suriyeli de cadde üzerinde açılan işletmelerde çalışıyor. Yemek sektöründen sonra en fazla emlakçıların iş yaptığı gözlenirken, iş bulan ve ekonomik durumları iyi olan göçmenler daha iyi konutlarda oturmak için Suriyeli emlakçıları tercih ediyor.

Bursa’da yaşamaktan mutlu olduklarını ve artık Suriye’ye dönmeyi düşünmediklerini anlatan Suriyeli esnaf, Bursalıların kendilerine misafirperver davrandığını söylüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X