Bursa’daki Suriyeliler ülkelerine dönecekler mi? ‘Türkiye’de mutluyuz’

Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal, Pazartesi Söyleşileri’nde bu hafta Bursa’da Suriyeli sığınmacılar denilince akla ilk gelen bölge olan Çarşamba’yı dolaştı, sığınmacı sorununa ışık tutmaya çalıştı…

Bursa’daki Suriyeliler ülkelerine dönecekler mi? ‘Türkiye’de mutluyuz’

Sığınmacılar tartışması son günlerde gündemin ilk sıralarına otururken, Suriyelilerin ne düşündükleri konuşulmuyor. Bursa’da sığınmacıların en yoğun yaşadığı bölge olan Çarşamba’da Suriyeler ile konuştuk. Tümü, Türkiye’de yaşamaktan çok mutlu olduklarını belirterek, Suriye’ye dönmek istemediklerini söylediler. Türkiye’de ev aldıklarını, iş kurduklarını ve çocuklarının eğitim aldığını hatırlatan sığınmacılar, “Burası bizim evimiz artık” diyorlar.

Maddi imkanı iyi olan Suriyelilerin yaşadığı Çarşamba’da, sığınmacıların önemli bölümü Türk vatandaşlığına geçmiş. Türk vatandaşı olmayanlar ise başvuru yapmaya hazırlanıyor. Çarşamba’da bir Suriyeli çarşısı kuran sığınmacılar, birbirlerinden alışveriş yapıyorlar. Bu durum Türk esnafının işlerini olmsuz etkiliyor. Konuştuğum bir Türk esnaf, Suriyelilerin birbirlerinden alışveriş yapmaları nedeniyle, mahallede Türk esnafının yok denecek kadar azaldığını belirtti.

Röportajın tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X