Bursa’daki vakalar niye bu kadar arttı?

Dünya yüzyılın salgınıyla mücadele ediyor. Havaların soğuması yaklaştıkça korku ve endişe daha da artacak.Türkiye o mücadeleyi baştan bu yana en başarılı götüren ülkelerden biri. Fakat, ne yazık ki, kurban bayramı ve yaz tatiliyle birlikte azalma eğilimine giren vakalar yeniden patlak verdi.Önceki gün son verileri Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı. Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın yazdı…

Bursa’daki vakalar niye bu kadar arttı?

Türkiye’den son bir hafta en fazla vaka artışı rastlanılan iki ilden birinin Bursa olduğunu duyurdu. İstanbul ve Bursa vaka sayılarının en çok arttığı kentlerin başında geliyor.

Bursa açısından çok hazin bir durum.

Onca, kronik rahatsızlığı bulunan yurttaşımız tedbir alırken, duyarlı insanlarımız  uzmanların uyarılarına dikkat ederken, devletin ilgili kurumları hayatları pahasına bu illetle mücadele verirken, halen içimizdeki kimi sorumsuzlar yüzünden kentimizin adı en çok vaka rastlanılan iller arasına giriyor.

Bursa’da acilen tedbir alınmalı. Denetimler sıklaştırılmalı. Gerekirse kısmi kısıtlamalar devreye alınmalı.

Kurala uyan, uzmanların uyarılarını dikkate alan, maskesiz sokağa çıkmayan, mesafe ve hijyene dikkat eden yurttaşlarımız da etkilenecek ama sorumsuzların başka türlü kontrole altına alınması mümkün değil.

Dün Bursa Şehir Hastanesi’nde Covid-19 tedavisi ören bir dostumuzla telefonda konuştuk.

İhsan Aydın’ın yazısının devamı için tıklayın…

 

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X