Bursa’daki yangında parçalanan traktörüyle Türkiye’nin konuştuğu çiftçi için göz yaşartan destek

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’daki yangınlarda parçalanmış traktörüyle Türkiye’nin gündemine giren Sedat Aydın’a gelen yardım tekliflerini köşesinde paylaştı…

Bursa’daki yangında parçalanan traktörüyle Türkiye’nin konuştuğu çiftçi için göz yaşartan destek

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bursa’da meydana gelen yangınlar, milletimizin sarsılmaz dayanışma ruhuna sahip olduğunu bir kez daha gösterdi. Gürsu, Kestel, Orhaneli ve Harmancık yangınlarında müthiş bir dayanışma örneği sergilendi.

Devlet kurumlarının, belediyelerimizin araç gereciyle sürdürdüğü söndürme mücadelesine vatandaşlarımız traktörleriyle, STK’larımız getirdikleri yardım malzemeleriyle ve genç köylülerimiz de emekleriyle omuz verdiler.

Yeşil vatanı kurtarmak için adeta savaştaymışçasına dayanışma ruhu ortaya kondu.

Yangına su taşırken lastiği patlak tankerle görüntülenen Kelesli Ramazan Durmaz’ın fedakârlığı da karşılıksız kalmadı. Durmaz’a 3 tanker birden hediye edilirken, Harmancık’ta bir başka göz yaşartıcı tablo daha yaşandı.

Söndürme ve soğutma faaliyetlerine tankeriyle su taşırken traktörünün arka büyük tekerinin biri kopan Sedat Aydın’ın imdadına da, İstanbul’dan Ünal Turan yetişti.

Turan, gece geldiği İshaklar Köyü’nden parçalanmış traktörü alarak, tamir ettirmek üzere götürdü. Duyarlı hemşehrimiz, aynı zamanda bizim de yeğenimiz olan Sedat Aydın’a ise memleketin her yerinden, hatta yurtdışında bile yardım teklifleri yağdı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi de traktörü tamir etmek istedi ancak erken davranan Ünal Turan oldu.

Bu dayanışma dünyaya örnek olur.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X