Bursa’daki YDG-H operasyonunda flaş gelişme!

Bursa’da PKK’nın gençlik yapılanması olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi’ne (YDG-H) yönelik geçtiğimiz günlerde yapılan operasyonda gözaltına alınan 10 kişi’den 7’si adliyeye sevk edildi.

Bursa’daki YDG-H operasyonunda flaş gelişme!

Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, PKK’nın gençlik yapılanması olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi’ne (YDG-H) yönelik gerçekleştirdiği operasyonda gözaltına alınan 10 kişiden 7’si sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. 

Eylül ayında Osmangazi ilçesinde düzenlenen ‘teröre lanet’ yürüyüşüne tepki olarak cami, işyeri ve araçları tahrip eden ve müdahale eden güvenlik güçlerine taş, torpil, şişe ve havi fişek ile karşılık veren YDG-H üyelerine yönelik operasyon düzenlendi. Özel harekat polislerinin yanı sıra çevik kuvvet polisleri de katıldığı operasyonda belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar gerçekleştirildi. ‘Terör Örgütüne Üye Olmak’ suçu kapsamında F.K., F.E., H.İ., T.T., G.T., Y.Y., F.İ., N.T., H.Y. ve B.T. gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şahıslardan 7’si emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X