Bursa’dan 20 ülkeye Erikli

Erikli & Nestle Waters Türkiye Pazarlama Direktörü Tolga Ünvan, Türkiye’de çok sevilen Erikli suyun, ayrıca Filipinler’den Avrupa ve Orta Doğu’ya kadar toplam 20 ülkeye ihracatının yapıldığını söyledi.

Bursa’dan 20 ülkeye Erikli

ASLIHAN AYDIN

Erikli & Nestle Waters Türkiye Uludağ Dolum Tesisleri’nde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Ünvan, şirket ve yatırımları hakkında bilgi verdi. Ünvan, Nestle & Waters’ın dünyanın en büyük su şirketi olduğunu, 33 ülkede üretim faaliyetinde bulunduğunu söyledi.

51 ambalajlı su, 4 soğuk çay markası olmak üzere toplamda 55 markalarının olduğunu kaydeden Ünvan, “Nestle Waters, 2001 yılından beri Türkiye’de faaliyet gösteriyor. 2006 yılında Nestle Waters ve Erikli’nin güçlerini birleştirmesinden bu yana Türkiye’de büyümemizi ve yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Son 10 yılda Türkiye’ye bugünkü değerlerle 815 milyon lira yatırım yaptık. 2020’ye kadar yapacağımız yatırımlarla bu tutarı 1 milyar liranın üzerine çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

GÜNDE 16 MİLYON BARDAK

Dünyanın en hızlı dolum hattı ile saatte 72 bin şişe üretilebilen tesislerde, günde 8 milyondan fazla su şişelediklerini dile getiren Ünvan, “Nestle’nin dünyadaki en büyük su fabrikası Bursa’da bulunuyor. Erikli’nin yanı sıra Türkiye’de Nestle Pure Life ve 19 litre olarak satılan Alaçam markası ile pazarda yer alıyoruz. Bunların haricinde ithal markalarımız da bulunuyor. Son 4 yılda yüzde 75’in üzerinde organik büyüme sağladık. Erikli, Nestle Pure Life ve Alaçam markalarının toplamına bakıldığında günde Türkiye’de 23 milyon bardak Nestle Waters ürünü tüketiliyor. Bunun 16 milyonu Erikli markası oluşturuluyor” diye konuştu. Türkiye’nin markalaşma konusunda istenilen seviyede olmadığını ifade eden Ünvan, “Ancak Erikli, Bursa denildiğinde akla ilk gelen markalardan biri ve en sevilen su markası konumunda bulunuyor” dedi. Ünvan, Erikli markasının iç pazarın yanı sıra Filipinler’den Avrupa ve Orta Doğu ülkelerine kadar toplam 20 ülkeye ihracatının yapıldığını kaydetti.

MOBİL UYGULAMA İLE SİPARİŞ

Şişelenen litre su başına, su kullanım oranında 2009’dan beri yüzde 22 tasarruf sağladıklarını anlatan Tolga Ünvan, son 5 yılda ise toplam elektrik tüketiminde yüzde 50 azalmayla 100 bin kişilik şehrin yıllık elektrik ihtiyacı kadar tasarruf yaptıklarının altını çizdi. Erikli’nin artık mobil uygulama ile internet üzerinden sipariş verilebildiğini vurgulayan Ünvan, “Seçilen saatte Erikli ürünlerini eve gönderebiliyoruz. Diğer markalara da bu uygulamayı yaygınlaştıracağız” ifadelerini kullandı. Toplantı sonrasında basın mensupları, Tolga Ünvan ve Erikli & Nestle Waters Türkiye Teknik Direktörü Sami Bulut fabrikayı ve suyun kaynağını gezdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X