Bursa’dan Ankara’ya Cumhuriyet yürüyüşü başlıyor! Başkan Türkyılmaz rotasını açıkladı…

Mudanya Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı 100. yıla özel bir etkinlikle kutlayacak. Mudanya Mütareke Meydanı’ndan başlatılacak yürüyüş Çankaya’da sonlandırılacak. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, hem Cumhuriyet yürüyüşünü hem de ilçedeki 29 Ekim etkinliklerini olay.com.tr’de anlattı…

Bursa’dan Ankara’ya Cumhuriyet yürüyüşü başlıyor! Başkan Türkyılmaz rotasını açıkladı…

Melis EVCİMEN

Kamera: Bircan ÖRSEL / Kurgu: Dilek ÖZYER

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, yarın başlayacak 9 günlük Cumhuriyet Yürüyüşü’nü olay.com.tr’de anlattı… Melis Evcimen’in konuğu olan Başkan Türkyılmaz, “Mudanya Mütarekesi’nin önemini bütün Türkiye’ye anlatmaya çalıştık… Tabii ki, Cumhuriyetin kurulduğu yer Mudanya’mızdan, Cumhuriyetimiz’in yönetildiği yer, bildiğimiz gibi Çankaya, Ankara. Bu yürüyüşü böyle bir kompozisyonla hazırladık. Kurulduğu yerden yönetildiği yere doğru” dedi.

“BU BİZİM ATAMIZA SÖZÜMÜZ”

Hayri Türkyılmaz, yarın başlayacak yürüyüşüyle ilgili, şunları söyledi: “Çok güzel bir program yaptık. 9 günlük yürüyüşün sonunda Gazi Meclisimiz’in ilk binasına gideceğiz. Ata’mızın o güzel söylemi var biliyorsunuz; -Efendiler yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz.- Cumhuriyeti ilan eden meclise saygımızı, sevgimizi, minnetlerimizi sunacağız. Ve oradan Anıtkabir’e gidip Atamızın huzurunda diyeceğiz ki kurduğunuz cumhuriyeti ilelebet yaşatacağız Bu bizim sözümüzdür. Sizler gibi bu ülke, bu dünya var olduğu sürece bu cumhuriyetimize sahip çıkacağız diye sözümüzü verip hep beraber Mudanya’mıza bir gururla döneceğiz.”

29 EKİM’DE DOLU DOLU ETKİNLİK

Türkyılmaz, 29 Ekim’de Mudanya’da gerçekleştirecekleri etkinliklerle ilgili de, “Aslında bu ay içerisinde dolu dolu etkinliklerimiz var. Çeşitli felsefe söyleşilerinden tutun, çok sesli koromuzun konserleri var. Yine sevgi korosunun gösterisi var. 28 Ekim’de gençliğe dönük bir grup Redd, Mudanya’mız da olacak. 29 Ekim’de tabii ki yürüyüşlerimiz, fener alayımız sonra akşam Hüsnü Arkam ve Birsen Tezer konseri olacak. 100 kişiyle Cumhuriyetimiz’in 100. yılında Efe, Zeybek oynadılar. Onların gösterisi tekrar edilecek. Ve böyle dolu dolu insanlarımızla, halkımızla birlikte, cumhuriyetimize sahip çıktığımızı, herkese Mudanya’mızdan haykıracağız.’

CHP KURULTAYI İÇİN NE DÜŞÜNÜYOR?

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP’nin büyük kurultayı içinde şunları söyledi;

“Benim yaşamım boyunca hatırlayacağım en güçlü kurultayımız olacağını herkes görecek. Delegelerimiz hem partimiz hem de ülkemizin geleceği için en doğru kararı vereceklerdir. Bu birilerinin dediği gibi, koltuğu oturanın değişimiyle, değişimler olmuyor. Değişim beyinde olmalı, yürekte olmalı. Bu partinin tüzüğünde, programında olmalı, davranışlarında olmalı.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X