Bursa’dan Batı Trakya’ya kitap

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi’nin Batı Trakya’ya yönelik çalışmaları devam ediyor.

Bursa’dan Batı Trakya’ya kitap

Dernek, bölgedeki kitap ihtiyacını gidermeye yönelik çalışma başlattı. İlk olarak Bahçeşehir Koleji Bursa Modern Kampüsü ile işbirliğine gidildi. Bu okulda görev yapan BTTDD Bursa Şubesi Kadın Kolları Üyesi İngilizce öğretmeni Fidan Arnavutoğlu’nun katkılarıyla toplanan ve büyük bölümü çocuklara yönelik olan 300 civarında kitap, BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Ali Eminlatif tarafından Okul Müdürü Ayça Tayar, İngilizce öğretmeni Fidan Arnavutoğlu ve Almanca öğretmeni Nur Olcay Özmen’den teslim alındı. Tayar, böyle bir kampanyanın içinde yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken; Ali Emin Latif de, Bahçeşehir Koleji’ne katkılarından dolayı teşekkür etti.

KISA SÜREDE YERİNE ULAŞTI

Derneğin STK’larla İlişkilerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Serdar ve Gençlik Kolları Üyesi Zeynep Serdar tarafından tasnif edilen kitaplar, kısa sürede Batı Trakya’ya ulaştırıldı. Burada BTTDD Bursa Şubesi 2. Başkanı Hasan Ali Çavuş tarafından kitap ihtiyacı olan yerler tespit edildi. 100 civarında kitap İskeçe’nin Demircik Köyü’ndeki derneğin kütüphanesine verilmek üzere İskeçe Türk Birliği (İTB) Başkanı Ozan Ahmetoğlu’na, 100’er kitap da Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği (BTTÖB) Başkanı Aydın Ahmet ile Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) Başkanı Nejat Ahmet’e teslim edildi. Batı Trakya’daki bu üç kurumun başkanı da, teslim sırasında BTTDD Bursa Şubesi’ne bölgedeki önemli bir açığın kapatılması yönünde attığı adımlar için teşekkür ederek, desteğin artarak devamını dilediklerini ifade ettiler. BTTDD Bursa Şubesi 2. Başkanı Hasan Ali Çavuş da, ”Batı Trakya’da Türk azınlığın en önemli sorunlarından birisi eğitimde yaşanan sıkıntılar. Özellikle çocuklara yönelik kitap dağıtımlarımız önümüzdeki günlerde artarak devam edecek. Köy kütüphaneleri ve azınlık kreşleri önceliklerimiz arasında. Lütfen bu tür ihtiyaçları bizlere bildirin. Amacımız çocuklarımızın geleceğe daha iyi hazırlanmaları. Kitapların çocukların gelişimine yönelik olduğunu ve hiçbir siyasi unsur içermediğinin özellikle altını çizmek istiyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X