Bursa’dan Bayırbucak Türkmenlerine soba yardımı

Bursa Büyükşehir Belediyesince temin edilen 400 takım soba, bir TIR’a yüklenerek Suriye’deki Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.

Bursa’dan Bayırbucak Türkmenlerine soba yardımı

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, TIR’ın hareketinden önce Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Güney Kapısı’nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Suriye’deki mazlumların sıkıntısı giderilinceye kadar Bursa ve Türkiye’nin desteklerinin süreceğini bildirdi. Bursa halkının hayırda yarışmaya devam ettiğini, dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara destek vermenin yanında Suriye’de savaş nedeniyle zorluk çeken Müslümanlarla da ilgilendiklerini belirten Altepe, şu değerlendirmede bulundu:

 

“O bölgede savaş çıktığından bu yana gıda, giyecek ve yakacak konularında desteğe ihtiyacı olan Suriyeli dostlarımıza tüm imkanlarımızla destek olmaya çalışıyoruz. Buradan sürekli Suriye’ye yardım gidiyor. Türkiye’de yaşayan Suriyelilerin yanı sıra ülkelerinde savaşla mücadele eden Suriyelilerin ihtiyaçlarını gidermeye uğraşıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak temin ettiğimiz 400 sobayı, Rusya ve Suriye’nin baskısı altında zor günler yaşayan Bayırbucak Türkmenlerine gönderiyoruz. Oradaki insanlarımızın kış günlerinde ısınabilmesi için malzemeleri buradan yola çıkartıyoruz. Bizlere düşen, onlara yardım etmek ve dost, kardeş olduğumuzu göstermek. Bu görevi yerine getirmeye gayret ediyoruz. Katkı sağlayan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

 

Altepe, Suriyeli savaş mağdurlarına 200 TIR’ı aşkın insani yardım malzemesi gönderdiklerini de ifade etti.

 

Tören, TIR’ın yola çıkarılmasıyla sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X