Bursa’dan Borçka’ya büyük destek

Büyükşehir Belediyesi’nin yardım eli bu kez Artvin’e uzandı. Artvin’in Hopa, Borçka ve Murgul ilçelerinde etkili olan yağış nedeniyle mağdur olan vatandaşlar için Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan malzemelerin yer aldığı yardım TIR’ı Borçk

Bursa’dan Borçka’ya büyük destek

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Doğanbey Otoparkı’ndan Borçka’ya uğurlanan tırla ilgili yaptığı açıklamada, “Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak uzanabildiğimiz her yere ulaşmaya, dostlarımıza yardım elimizi uzatmaya gayret ediyoruz” dedi.

Hem yurtdışı hem de yurtiçinde yardımda ihtiyaç duyanların yanlarında olduklarını anlatan Başkan Altepe, “Geçtiğimiz günlerde Artvin’de Borçka ve civarında önemli bir sel felaketi yaşandı. Özellikle iklim koşullarının değişmesiyle yaşanan ani felaketlerle zaman zaman karşılaşabiliyoruz. Borçka’da yaşanan sel de büyük sıkıntılara yol açmış, büyük tahribatlar oluşturmuştu. Bizler de oradaki dostlarımızın sıkıntılarına ortak oluyor, desteğimizi gösteriyoruz” diye konuştu.

DESTEĞE DEVAM

Borçka’ya daha önce de acil olarak malzeme desteği sağlandığını belirten Başkan Altepe, “Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan’ın talepleri doğrultusunda çekyat, yatak, yastık, yorgan, nevresim takımı, battaniye, halı ve tulum çizme gibi malzemelerden oluşan TIR’ı uğurluyoruz. Bu malzemeler yarın Borçka’da belediye tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmış olacak. Bizler de Bursa olarak onların yanında olduğumuzu bu şekilde göstermiş oluyoruz” dedi.

Başkan Altepe, talepler doğrultusunda desteğin devam edebileceğini sözlerine ekledi. AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise açıklamasında, “Bursa, 81 ilden insanın yaşadığı çok güzel bir coğrafya ve bünyesinde yaşayan herkesin memleketine elini uzatabilen büyük bir şehir. Sadece adı değil kendi de büyük bir şehir. Artvin’de yaşanan selden mağdur olan vatandaşlara Büyükşehir Belediyesi’nin yardım elini uzatıyor olması önemli. Sadece bugünlük değil, devamının da geleceğine inanıyoruz. Çünkü nerede bir mağdur varsa Bursa, Payitaht şehir olmanın, kültür ve medeniyet şehri olmanın gereğini yerine getiriyor” diyerek Borçkalılara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Daha sonra yardım malzemeleriyle dolu TIR Artvin Borçka’ya uğurlandı

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X