Bursa’dan dünyaya barış mesajı

Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘5 Kıta Bursa’da’ temasıyla gerçekleştirilen ‘29. Uluslararası Bursa Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda, coşkulu bir törenle başladı.

Bursa’dan dünyaya barış mesajı

Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) koordinasyonuyla, ‘54. Uluslararası Bursa Festivali’ kapsamında gerçekleştirilen ‘29. Uluslararası Bursa Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın açılışı, renkli ve eğlenceli anlara sahne oldu. Yarışmanın açılış programında, 18 ülkeden yaklaşık 700 dansçı ve müzisyen 3’er dakikalık özel gösteriler sergiledi.

BURSA’DAN DÜNYAYA BARIŞ MESAJI

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘29. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın özgün formatıyla geleneksel çizgisini koruyarak bugüne gelen alanındaki tek yarışma olduğunu söyledi.

 

Halk dansları ekiplerinin 6 gün boyunca Bursa’da kültürlerini tanıtacağını anlatan Başkan Altepe, “Dünyaya örnek, Bursa’ya yakışan bir organizasyon… Dünyanın dört bir yanından gelen barış elçilerinin tek amacı; burada barışı ve kardeşliği yaşamak, kaynaşmaya, tanışmaya ve dünya barışına katkı sağlamaktır. Barışa ihtiyacımız var. Türkiye’yi en iyi şekilde tanıtmalıyız. Dünyaya medeniyeti, güzelliği öğreten bu tür organizasyonlara ihtiyacımız var. Dünyanın yaklaşık 20 ayrı noktasından gelen dansçılar, kendi kültürlerini tanıtacaklar. Hepsinin kalbi, barış, sevgi ve güzellik için atıyor. Yarışma bahane, amaç dostluğun gelişmesidir. İnanıyoruz ki, kazanan dostluk olacak” diye konuştu.

KÜLTÜR ŞÖLENİ

Altepe, halk oyunları ekipleriyle Bursa’da bir kültür şöleni yaşandığına işaret ederek, “Bursa bu hafta yaklaşık 20 ayrı coğrafyadan gelen farklı kültürlerden toplulukları ağırlıyor. Tek amaç, dünya barışına katkı sağlamak ve kültürlerin kaynaşması olacaktır” dedi.

BKSTV Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik de halk oyunlarının sevgiyi ve insanlığı anlattığını ve geleneklerin halk oyunları aracılığıyla geleceğe aktarıldığını kaydederek, bu yılki ekiplerin dinamik ve çok renkli olduğunu söyledi.

Açılış programında konuşmaların ardından yarışmaya katılan tüm gruplar, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda 3’er dakikalık gösterilerle kendilerini tanıttı. Bursalılar, Almanya, Bulgaristan, Bosna Hersek, Brezilya, Çek Cumhuriyeti, Endonezya, Estonya, Hırvatistan, İspanya, Karadağ, Kırgızistan, Kosta Rika, Kosova, K.K.T.C., Macaristan, Makedonya, Slovenya ve Sırbistan’dan gelen ekiplerin sahne performanslarını beğeniyle izledi. Tüm ekipler, yarışma boyunca kentin farklı noktalarında gösterilerini sergileyerek kültürlerini tanıtacaklar.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X