Bursa’dan El Bab’a 9 TIR yardım malzemesi

Bursa Valiliği öncülüğünde, Bursa İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneğince ve Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) tarafından, Suriye’nin El Bab ilçesine 9 TIR yardım malzemesi yollandı.

Bursa’dan El Bab’a 9 TIR yardım malzemesi

TÜYAP Fuar Alanı park yerinde düzenlenen uğurlama töreninde konuşan Bursa Valisi İzzettin Küçük, Fırat Kalkanı Harekatının tamamlandığını hatırlattı.

Küçük, o bölgeye 100 bine yakın Suriyelinin döneceğinin tahmin edildiğini belirterek, şunları kaydetti:

 

“Orada hiçbir şey yok. Yıkık binalar, ekin yok, yiyecek yok, hiçbir şey yok. Bizim buraya el atmamız lazım. Bu kardeşlerimizin vatanlarına, topraklarına, evlerine dönmeleri ve kavuşabilmeleri için bizim destek vermemiz lazım. Bugün 9 TIR un gönderiyoruz. Oradaki AFAD’ın fırınlarında bunlar ekmek olarak dağıtılacak. Bundan sonra da un toplamaya ve göndermeye devam edeceğiz.”

 

Bıkmadan ve usanmadan yardım göndereceklerini vurgulayan Küçük, “Bu bizim görevimiz ve yapmaktan büyük mutluluk duyduğumuz bir şeydir. Ne kadar sürerse sürsün ne olursa olsun biz elimizi cebimize atmaya, soframızdan bir parça koparmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

Küçük, 1 yardım TIR’ını dolduran Bursa Ticaret Borsası İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine de teşekkür etti.

 

“O coğrafyada çok büyük yıkım oldu”

 

Bursa İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Hüseyin Kaptan da bölgeye bugüne kadar sadece İHH olarak 500’den fazla yardım TIR’ı yolladıklarını bildirdi.

 

Bursa halkı olarak ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Kaptan, “Ama daha bitmedi çünkü o coğrafyada çok büyük bir yıkım oldu. Bugün oradaki sıkıntı bitse de geride kalan 1 milyona yakın yetim çocuk ile mazlumun eğitimi ve sahiplenilmesi konusunda bize yine görev düşüyor. İnşallah bunu da yerine getireceğiz.” diye konuştu.

 

El Bab’daki fırınlara un gönderdiklerini, yardımlarının devam edeceğini aktaran Kaptan, TIR’ların sağ salim bölgeye ulaşması dileğinde bulundu.

Konuşmaların ardından yardım TIR’ları, bölgeye dualarla uğurlandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X