‘Bursa’dan güzel heberler bekliyorum’

İşadamlarına övgüler dizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya’ya rağmen, ihracatın da kısa sürede yeniden yükselme trendine gireceğini, Türkiye’de müteşebbislerin dünyanın dört bir yanını hallaç pamuğu gibi atma kabiliyetine sahip olduğunu söyledi.

‘Bursa’dan güzel heberler bekliyorum’

ASLIHAN AYDIN-AYŞEGÜL GÜRAL

FOTOĞRAF: AYKUT GÜNGÖR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) ‘Bursa büyürse Türkiye büyür’ şeklindeki sloganını çok güzel ve anlamlı bulduğunu belirterek, ”Madem ki Bursa büyürse Türkiye büyür, ben Bursa’dan güzel haberler bekliyorum” dedi. 

  

Erdoğan, BTSO’nun dün gece Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmada, 7 ayrı kategoride verilen ‘Ekonomiye Değer Katanlar’ ödüllerine layık görülen firma, işadamı ve yöneticileri tebrik ederek, bu ödüllerin her birinin gerisinde çok büyük emek, alın teri, değer bulunduğunu vurguladı. BTSO’nun ‘Bursa büyürse Türkiye büyür’ şeklindeki sloganını çok güzel ve anlamlı bulduğuna işaret eden Erdoğan, ”126 yıldır bu doğrultuda faaliyet gösteren odamız, bugün hizmetleri ve şehrimize kazandırdığı katma değerlerle, Türkiye çapında gerçekten müstesna bir konumda bulunuyor… Madem ki Bursa büyürse Türkiye büyür, ben Bursa’dan güzel haberler bekliyorum” ifadelerini kullandı.

MEVLAM NE KAPILAR AÇAR

Erdoğan, Türkiye’nin büyümesinden, güçlenmesinden, kendi vatandaşlarıyla birlikte kardeşleri için de bir umut ve ilham kaynağı haline gelmesinden rahatsız olanlar bulunduğuna işaret ederek, bunun için içeride ve dışarıda önlerine her türlü engelin çıkarıldığını, her türlü provokasyona başvurulduğunu anlattı. Ekonomik göstergelerin hızla olumlu yönde hareket etmeye başladığına işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti: ”Büyümede, üretimde, istihdamda son derece müspet sinyaller alıyoruz. Rusya ile yaşadığımız sorunlara rağmen, ihracatımızın da kısa sürede yeniden yükselme trendine gireceğine inanıyorum. Hiç endişeniz olmasın. Bizim müteşebbisimiz belli sınırlar içerisinde hareket kabiliyeti olan müteşebbis değildir. Bizim müteşebbisimiz dünyanın dört bir yanını hallaç pamuğu gibi atma kabiliyetine sahiptir. Bir kapı kapanır, Mevlam bize nice kapılar açar. Biz buna da inanmışız.”

PUTİN’E BİZZAT SÖYLEDİM

Suriye’deki operasyonları üzerinden Rusya’yı eleştiren Erdoğan, hava harekatı düzenlenen bölgede DEAŞ değil Türkmenlerin olduğunu Rusya lideri Putin’e bizzat söylediğini kaydetti. Erdoğan, ”Rusya bombardımanında ‘bize Türkmenlerden bahsedilmedi’ diyorlar. Doğru konuşmuyorlar. Sayın Putin’e DEAŞ yok, Bayırbucak Türkmenleri var diye bizzat ifade ettim” dedi.

KİMSE BİZİ HAYSİYETSİZLİKLE SUÇLAYAMAZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya’nın Türkiye’nin IŞİD’den petrol aldığı yönündeki iddiasına bir kez daha değindi. ”Bunu ispat ediyorlarsa ben şu Cumhurbaşkanlığı makamında durmam” diyen Erdoğan, şunları kaydetti: ”Bizim haysiyetimiz var, bu milleti haysiyetsizlikle kimse suçlayamaz. Kara propaganda makineleri, kimlerin kandan ve acıdan beslendiğini, kimlerin kanı ve acıyı durdurmak için çalıştığını gizlemeye yetmeyecektir. Biz Türkiye olarak, işte bu karmaşık ortamda ahlaki ve tarihi sorumluluğumuza uygun şekilde kardeşlerimizin yanında yer almayı sürdüreceğiz. Biz, ecdadımıza da torunlarımıza da mahcup olmak istemiyoruz. İnşallah, olmayacağız.”

TERÖR ÖRGÜTÜ AÇTIĞI HENDEKLERE GÖMÜLECEK

Erdoğan, ”Türkiye, sadece sınırları dışındaki güçlerle değil, aynı zamanda kendi içindeki ihanet odaklarıyla da büyük bir mücadelenin içerisindedir” diyerek Güneydoğu’da yaşanan terör olaylarına değindi. Bölgedeki vatandaşlardan sabırlı olmalarını isteyen Cumhurbaşkanı, ”Terör örgütünün açtığı hendeklere gömüleceğinden kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

 

TAMBİ’YE PİYANO HEDİYE ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan , Suriye’deki iç savaştan kaçıp Türkiye’ye sığındıktan sonra ailesiyle birlikte Bursa’ya gelen 16 yaşındaki Tambi Asaad’a, BTSO, Bursa Valiliği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan piyanoyu hediye etti.

YEŞİM’E İHRACAT ÖDÜLÜ

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO), bu yıl 42’nci kez düzenlediği ‘Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni’ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla dün gece gerçekleştirildi. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki organizasyonda, 7 farklı kategoride ödüller verildi. KOBİ, inovasyon, ihracat, gelir vergisi ve kurumlar vergisinde ilk sıralarda yer alan kişi ve kuruluşlar ile dönüşüm ve sektör liderlerinin başarıları taçlandı. Hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün öncüsü Yeşim, Oyak Renault, Tofaş, Bosch gibi otomotiv devleri ile birlikte ihracat kategorisinde kürsüye çıktı. Yeşim’in ödülünü CEO Şenol Şankaya Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın elinden aldı. Törende Devlet Eski Bakanı ve Nergis Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Çağlar da hazır bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X