Bursa’dan İsrail’e tepki

Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatan İsrail, Bursa’da da protesto edildi.

Bursa’dan İsrail’e tepki

Türkiye Gençlik Vakfı, Bursa İHH İnsani Yardım Derneği, Birlik Vakfı ve Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (MÜSİAD) de aralarında bulunduğu 16 sivil toplum örgütü Ulu Camii’deki cuma namazının ardından Orhangazi Parkı’nda toplandı. Basın açıklaması öncesi Kur’an okunup, dua edildi. Zaman zaman tekbir getiren katılımcılar, İsrail aleyhinde sloganlar attı.

Sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Bursa İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Hüseyin Kaptan, Kudüs’te yaşanan saldırıların, tamamen bir işgal politikasının sonuçları olduğunu, her bir eylemin ayrı ayrı suç niteliği taşıdığını söyledi.

İSRAİL BAYRAĞI YAKILDI

Hangi görüşte olursa olsun tüm sivil toplum kuruluşları ve inisiyatif gruplarının Filistin halkıyla dayanışma içinde olması, eylem ve kampanyalarla onlara destek vermesi gerektiğini ifade eden Kaptan, şöyle konuştu:

“Bizler Kudüs’ün tamamen özgür olması, Mescid-i Aksa’nın ibadete açılması, ezanın Kudüs’ün her yerinde okunabilmesi, hapsedilen Filistinlilerin serbest bırakılması, Filistinlilere yönelik zulmün son bulması için Türkiye’nin dört bir yanında Filistin halkıyla dayanışma için özgür Kudüs için meydanlara iniyor, sokaklara çıkıyoruz. Herkesi de Kudüs sokaklarındaki mazlumların sesine ses katmak için bu eylemlere davet ediyoruz.”

Açıklamanın ardından sloganlar eşliğinde temsili İsrail bayrağı yakıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X