Bursa’dan Midilli’ye bisikletle gittiler

Bursa Bisikleti ve Doğayı Sevenler Derneği (BUBİDOST) üyesi 20 bisikletçi Midilli’de 4 gün boyunca pedal çevirdi.

Bursa’dan Midilli’ye bisikletle gittiler

Neapoli, Plomari, Gera ve Kalloni körfezleri gibi Midilli’nin eşsiz doğasını bisikletleriyle keşfe çıkan Bursalı bisikletseverler, özgün kimliği bozulmadan günümüze kadar ulaşabilen adayı doyasıya gezdiler.  

Ege Denizi’nin üçüncü büyük adası olan Midilli Adası’nın tarihi ve doğal güzelliklerini bisikletleriyle keşfeden 20 bisiklet tutkunu, yaşadıkları deneyimden çok mutlu olduklarını söylediler. Zeytin ve çam ağaçlarının arasında, adanın deniz kenarı boyunca uzanan yollarında 400 kilometre pedal çeviren bisikletçiler yöre halkıyla da sohbet etme şansı bulduklarını belirttiler. 

mis.jpg

Adaya özgü lezzetlerini de tatma imkânı bulan Bursalı bisikletçiler, Midilli Adası’nın Yunan mimari örnekleri kadar Osmanlı yapılarını da ziyaret ettiler. 

nbi.jpeg

YENİ GEZİLER OLACAK…

BUBİDOST tarafından düzenlenen bisiklet gezisinde 20 kişilik ekibe başkanlık eden İsmail Aydın, tarih boyunca Antik Yunan, Bizans, Ceneviz, Osmanlı gibi  birçok medeniyetin izlerini taşıyan adayı bisikletlerle keşfetmenin mutluluğunu duyuklarını söyledi. Deneyimlerinin unutulmaz güzellikte olduğunu belirten Aydın, Türk – Yunan kültürlerinin birbirine çok benzediğini bir kez daha gördüklerini ifade etti. 

fffff.jpg

Yüzyıllar boyu bir arada yaşamış olmanın getirdiği kültürel benzeşmenin bir avantaja çevrilmesinin Türk-Yunan dostluğu için önemli bir adım olacağını da belirten Aydın, BUBİDOST’ın bisiklet tutkunları için düzenlediği gezi etkinliklerinin devam edeceğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X