Bursa’dan nüfus sonuçlarına itiraz

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2015 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre, 249 bin 091 olarak açıklanan İnegöl’ün nüfus sayısını değerlendiren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, açıklanan sayıya itiraz edeceklerini söyledi.

Bursa’dan nüfus sonuçlarına itiraz

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2015 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına itiraz eden İnegöl Belediye Başkan Aktaş, “250 bin olmayı bekliyorduk. Ama 249 binde kaldık. Hem Nüfus Müdürümüz hem de TÜİK Bölge Müdürümüzle görüştük. Biz itirazımızı yapacağız. Çok fazla bir şey çıkacağına inanmıyoruz. Bize Suriyeli nüfusunun da ekleneceği bilgisi geldi. İnegöl’de 9 bin Suriyeli olunca, 258 bin nüfusumuz olacaktı. Fakat ne İnegöl, ne Bursa, ne de Türkiye genelinde böyle bir ekleme yapılmamış. Biz Belediye olarak onlara Umuteli vasıtasıyla gıda, giyim yardımı yapıyoruz. Onlarda evlerde kalıp kira ödüyor. Onlara yönelik kurslar düzenliyoruz. Sosyal Yardımlaşma kanalıyla da destekler oluyor. Çalışma Bakanlığı çalışmalarıyla alakalı bir açıklama yaptı. Milletvekilimiz deklare etti. Onlarda buranın insanı ama ekleme yapılmadı” dedi.

Nüfusun 250 binin üzerine çıkmamasından dolayı belediyenin kaybının olduğuna dikkat çeken Aktaş, “İnegöl olarak kaybımız ne? İmar Müdürlüğü, Proje Müdürlüğü, Fen İşlerinde teknik elemanlar çalışıyor. İnegöl çok büyüdü. 250 binin üstüne çıkınca belediyelerde belli baremler vardı. 250 binde bir baremdi. Bizim norm kadromuz revize edilecekti. Biz daha fazla teknik elemanla çalışacaktık. Bu bir sene sonra olacak. Seçimlerde meclis üyesi sayımız değişecek, 37’ye çıkacak. Ufak tefek kayıplar da söz konusu. İller Bankasından da çok küçük miktarda gelir anlamında bir kayıp oluyor. Mustafa Kemalpaşa 99 bin 999 kişiydi. Orası 99 bin 700 çıktı. Bir kişi bulamazdınız mı diyorduk, nüfusu azaldı. Biz de bin kişi ile 250 bini kaçırdık. Seneye 250 bini aşarız” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X