‘Bursa’dan puan alırsak bu ligde kalırız’

OLAY Spor’a konuşan Karabükspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, cumartesi günkü maçın kilit rolde olduğunu söyledi. ‘Bursaspor 5.sırada 42 gol yedi, biz 16.sıradayız 46 gol yedik’ diyen deneyimli çalıştırıcı, ‘Belki de sezonun maçına çıkarıyoruz. İyi savun

‘Bursa’dan puan alırsak bu ligde kalırız’

BEYTULLAH SÜAT

Bursaspor’un cumartesi günkü rakibi Kardemir Karabükspor’da Teknik Yılmaz Vural, Olay Spor’a önemli açıklamalar yaptı. 

Çekişmeli geçecek bir 90 dakikanın kendilerini beklediğini ifade eden Vural, ‘Bu maç bizim için kilit rolde. Bursaspor karşılaşmasından sonra Eskişehirspor, Balıkesirspor, Sivasspor ve Kayseri Erciyesspor’la oynayacağız. Bursaspor karşısında bu virajı ya döneceğiz, ya da dönemeyeceğiz. Atatürk Stadı’ndan 1 puanla bile ayrılsak bu ligde kalırız. Çünkü kalan 4 haftanın hepsini kazanacak güce sahibiz ve hedefimize ulaşabiliriz’ dedi.

NEDEN ŞAMPİYONLUĞA OYNAMIYOR?

Bursaspor’un savunmada sıkıntı yaşadığını da ifade eden deneyimli teknik adam, ‘Karşımızda 59 gol atan bir ekip var. Ligin en çok gol atan takımı konumundalar. Ancak 42’de gol yediler. Biz 16.sıradayız ve 46 gol yedik. Bursaspor’un bu zaafından faydalanmak istiyoruz.’ diye konuştu. 

Yeşil beyazlı takımdaki eksiklerin kendilerine avantaj sağlayacağını ifade eden deneyimli teknik adam şunları söyledi: 

‘Bursaspor’da önemli eksikler var. Bunlar tabii ki az da olsa bizim için avantaj. Defansta isimlerin birçoğu farklı olacak. Bursaspor sezon başından bu yana pozitif futbolu sahaya yansıtan bir takım. Neden şampiyonluğa oynamıyor dediğimiz bir ekip. Çünkü Fenerbahçe’den, Galatasaray’dan ve Beşiktaş’dan çok daha iyi futbol oynuyor.’

ŞENOL’LA UYUM TUTTU

‘Haftanın en izlenilir 90 dakikalarından bir tanesi olacak. Rakibimizi iyi analiz ettik. Bizim de savunmada çok dikkatli olmamız gerekiyor. Yoksa cezayı keserler. Volkan gibi, Fernandao gibi, Bakambu gibi, Josue gibi isimler var. İyi savunma yapmazsak kaybederiz. Bursaspor’un bizim gönlümüzdeki yeri her zaman farklıdır. Rahmetli Mesut Ağrak beni taraftarlar derneğinin 1 numaralı üyesi yapmıştı. Mekanı cennet olur inşallah. Bursaspor başarılı olduğu zaman ben sevinirim. Şenol Güneş çok değerli bir teknik direktör. Bursaspor’la uyumu çok iyi oldu. Futbol olarak taraftarın camianın istediğini verdi. Başarılı olmasını her zaman isterim.’

SON DAKİKADA DAĞITILIYORLAR

Kardemir Karabükspor, son haftalarda üst sıralarda bulunan takımlara karşı iyi maçlar çıkardı. Yılmaz Vural’ın göreve gelmesindeki sonraki ilk karşılaşmada Trabzonspor’a 83’de Cardozo ve 88’de Mehmet Ekici’nin golleriyle 3-2 mağlup olan kırmızı lacivertliler, Beşiktaş karşısında da aynı kaderi yaşadı. Cenk Tosun’un uzatma dakikalarında attığı gole engel olamayan Karabükspor, o karşılaşmayı da 2-1 kaybetmişti. Karadeniz temsilcisi, Galatasaray’a önünde de iyi mücadele etmiş fakat yine son bölümlerde yediği gollerle sahadan 4-2 mağlup ayrılmıştı. 

AHMET İLHAN’A DİKKAT!

 

Bursaspor’un Başkanı Recep Bölükbaşı’nın yeni sezon için kadroya katmak istediklerini söylediği Ahmet İlhan, Karabükspor’un önemli silahlarından biri. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan 28 yaşındaki kanat oyuncusu, takımın geçtiğimiz hafta Çaykur Rizespor karşısında aldığı galibiyette önemli rol oynamıştı. Sezonun büyük bölümü sakatlıklarla geçiren Ahmet İlhan’ın transferine Teknik Direktör Şenol Güneş’te sıcak bakıyor. Tecrübeli futbolcunun şuan ligde 1 golü bulunuyor. Karabükspor’un en skorer ismi ise 9 golle Abdou Razack Traore oldu.

 

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X