Bursa’dan Rumeli ve Balkanlara çıkarma

Bursa Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Kurucusu Yaşar Uzun ile Bursa Rumeli Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Şuayip Toprak başkanlığındaki heyet Rumeli ve Balkanlara düzenledikleri 1 haftalık gezide, buralarda yaşa

Bursa’dan Rumeli ve Balkanlara çıkarma

İlk olarak Kosova’nın Mamuşa kentinde görev yapan Türk askerlerini ziyaret eden Bursa heyeti, askerlere çeşitli hediyeler verdiler. Buradan Prizren’e geçen dernek temsilcileri, Türkiye  Başkonsolosu  Selen  Ecvit’i makamında ziyaret ettiler. Ziyarette, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi konuşuldu.

ATATÜRK’ÜN DEDE KÖYÜ’NDE DUYGUSAL ANLAR

Heyetin son gün durağı ise Atatürk’ün dede  diyarı  Makedonya’nın Kocacık  Köyü oldu. Jupa’ya bağlı köyde yaşayanlar Bursa’dan gelen heyete büyük yakınlık gösterirken, Türklüklerini ve müslümanlıklarını her türlü zorluğa rağmen yaşattıklarını anlattılar. TİKA tarafından aslına uygun yaptırılan Atatürk’ün dedesinin evini gezen heyet adına  Jupa  Belediye  Başkanı Ariyan İbraim, Rumeli  Dernekleri  Federasyonu  Genel  Başkanı Şuayip  Toprak’a plaket takdim etti.

Ziyareti değerlendiren Bursa  Rumeli  Türkleri  Kültür  ve  Dayanışma  Derneği  Kurucusu   Yaşar  Uzun, “Kosova  savaşı  sırasında  Bursa’ya  sığınan  ve derneğimizin ilgilendiği isimleri  iş  sahibi  olmuş görmek bizleri çok duygulandırdı. Bize gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı çok mutlu olduk” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X