Bursa’dan Sudan’a can suyu 

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yılda 2 milyon çocuğun sağlıklı su ve gıdaya ulaşamaması yüzünden can verdiği Afrika’ya can suyu ulaştırdı.

Bursa’dan Sudan’a can suyu 

Büyükşehir Belediyesi tarafından Sudan’da 10 aynı noktaya açılan ve Molla Arap, İsmail Hakkı Bursevi, 2. Murat ve Orhan Gazi gibi Bursa’nın manevi mimarlarının isimlerini taşıyan su kuyuları sayesinde bölge halkı sağlıklı içme suyuna kavuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, önümüzdeki günlerde Başkanlık temsilcileriyle birlikte Sudan’da önemli bir işbirliği protokolü imzalayacaklarını söyledi.

Bursa’yı geleceğe taşıyacak projelerin yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yurtiçi ve yurt dışından gelen yardım taleplerini de geri çevirmeyen Büyükşehir Belediyesi, 2010 yılında sel felaketinin yaşandığı Pakistan’da sağlıklı su temini için gönderdiği seyyar içme suyu arıtma tesislerinin ardından şimdi de yardım elini Afrika’ya uzattı.

 

Her yıl yaklaşık 2 milyon çocuğun susuzluk ve açlıktan can verdiği Afrika’nın en geniş üçüncü ülkesi olan Sudan’ın başkenti Hartum ve çevresinde halkın sağlıklı içme suyuna ulaşabilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından hayırsever işadamlarının da katkılarıyla 10 adet içme suyu kuyusu açıldı. Her biri 10 kilometre yarıçaplı bir bölgeye hizmet veren su kuyuları sayesinde halkın en önemli sorununa çözüm üretilirken, kuyulara Molla Arap, İsmail Hakkı Bursevi, 2. Murat ve Orhan Gazi gibi Bursa’nın önemli şahsiyetlerinin isimleri verildi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye ile birlikte Bursa’nın da hızla büyüyüp, geliştiğini belirterek, sosyal sorumluluk projeleri içinde de rol aldıklarını söyledi. Özellikle Afrika’da en büyük sorunun susuzluk olduğunu ve yılda 2 milyon çocuğun sağlıklı suya ve gıdaya erişememesi yüzünden öldüğünü hatırlatan Başkan Altepe, Sudan ile Türkiye arasında işbirliklerinin arttığını ve Bursa’nın da bu işbirliğinde önemli bir görev üstlendiğini vurguladı. Başkent Hartum başta olmak üzere bölgede yoksullukla mücadele konusunda protokol hazırlandığını ve önümüzdeki günlerde Başbakanlık ve belediye temsilcilerinin Sudan’a giderek bu protokolü imzalayacaklarını hatırlatan Başkan Altepe, “Biz ilk etapta İHH’nın organizasyonu ile Hatum bölgesinde son iki ayda 10 ayrı noktaya su kuyuları açtık. Hayırsever işadamlarımızın destekleriyle yapılan bu çalışma ile bölge halkı rahat bir nefes almış oldu. Bu bölgeye el atmayı önemli bir sorumluluk olarak görüyoruz. Bundan sonra da Sudan’ın ve Afrika ülkelerinin yanında olacağız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X