Bursa’dan tarihi gözlem! Böylesi her zaman olmaz…

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Gökyüzü Fotoğrafçısı Uğur İkizler’in Mudanya’da görüntülediği Lemmon Kuyruklıyıldızı’nın fotoğrafını köşesine taşıdı…

Bursa’dan tarihi gözlem! Böylesi her zaman olmaz…

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Gerçi… Gökyüzü meraklıları fotoğrafla gözlemlerini biliyordu, ama genel kamuoyu Uğur İkizler’i 16 Haziran gecesi Mudanya’da deniz üstünü ışık şelalesine çeviren şimşekleri görüntülediği aydınlık gece fotoğrafıyla tanıdı.

Evi…

Yamaçta olan ve hem Mudanya’yı, hem deniz üstünün gökyüzüyle buluşmasını sürekli gözlemleyebilen Gökyüzü Fotoğrafçısı Uğur İkizler yaşadığı mekanı adeta deniz üstü gözlemevi gibi kullanıyor.

Son dönem…

Çektiği çok özel fotoğraflara bir yenisini daha ekleyen Uğur İkizler, 9 Kasım Perşembe akşamı saat 19.53-20.30 arası bu defa Mudanya’da denizin üzerinden geçen Lemmon Kuyrukluyıldızı’nı görüntüledi.

Kent ışıklarından uzakta, karanlık yerlerden dürbünle gözlemlenebilen Lemmon, cumartesi gecesi de dünyaya en yakın konumda 28.9 milyon kilometre mesafede bir kez daha görüldü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X