Bursa’dan üç ayda 19 bin yeni istihdam

İstihdam Seferberliği’ne katılırken bu yıl için 80 bin yeni istihdam hedefi koyduklarını anımsatan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursa iş dünyasının ilk çeyrekte 18 bin 706 kişiye istihdam sağladığını açıkladı.

Bursa’dan üç ayda 19 bin yeni istihdam

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) projeleri ve hizmetleri öncülüğünde Bursa, Türkiye’nin büyümesine verdiği katkıyı sürekli artırıyor. BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursa’nın ekonomik hedeflere verdiği desteklerle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Burkay, “Bursa iş dünyası olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı ‘İstihdam Seferberliği’ne katılırken bu yıl için 80 bin yeni istihdam hedefi koyduk. İlk çeyrekte hedefin neredeyse dörtte birine karşılık gelen 18 bin 706 kişiye istihdam sağladık. Bursa iş dünyası üzerine düşeni en iyi şekilde yapmaya devam ediyor” dedi. 

Bu performansla istihdamda Türkiye’ye örnek olduklarını vurgulayan Burkay, ”Firmalarımızın gayreti ve özverisiyle yıl sonunda 800 bin rakamının çok daha üstüne çıkacağımıza inanıyorum” diye konuştu. 

DÖRT İSTİHDAM BÜROSU

Burkay, BTSO’nun ekonomik seferberliğe makro projeler ve etkin çalışmalarla öncülük ettiğini ifade ederek, “Dört farklı noktada açtığımız istihdam bürolarıyla iş arayanlarla işverenleri aynı platformda buluşturmaya başladık. Bursa, yüzde 8’in altındaki işsizlik oranıyla Türkiye ve AB ülkeleri ortalamasından daha iyi seviyede. Bursa iş dünyası olarak işsizliği yıl sonunda yüzde 6 seviyelerine kadar çekmeyi hedefliyoruz” dedi. 

Bursa’nın istihdam performansında kurulan yeni firma sayısı ile birlikte, ihracattaki artışın payının da önemli olduğunu anlatan Burkay şöyle devam etti:

“Bursa iş dünyası ‘Zaferin cephanesi üretimdir’ anlayışıyla yatırımlarını sürdürüyor. Kentte kurulan şirket sayısı son 3 ayda bine ulaştı. Bursa’da yılın ilk 3 ayında kapanan her firmaya karşılık 3’ten fazla yeni şirket kuruldu. Kent olarak, ülkemizin aydınlık geleceği için üretimden, yatırımdan ve ihracattan asla vazgeçmeyeceğiz.”

TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜÇ KATI

Bursa’nın ihracat artışının ilk çeyrekte yüzde 18 ile ülke ortalamasının neredeyse 3 katına ulaştığına işaret eden Burkay, dış satımın 3,4 milyar dolara çıktığını kaydetti. 

İhracatı ve ihracatçı sayısını artırmanın BTSO’nun öncelikli hedefleri arasında yer aldığını belirten Burkay şöyle devam etti: “Küresel Fuar Acentesi, Ur-Ge ve Kümelenme grupları ile Ticari Safari gibi projelerimizle 3 yılda 100’ü aşkın uluslararası fuar organizasyonu gerçekleştirdik. Bu fuarlara çoğunluğu yeni pasaport çıkaran yaklaşık 4 bin üyemizi taşıdık. 80 ülkeden yaklaşık 10 bin kişilik alım heyetlerini de Bursa’ya getirdik. Tüm bunlarla birlikte Bursa’da son 3 yılda 800 yeni ihracatçı kazandık.”

ÜYELERİNE EN FAZLA NEFES ALDIRAN ODA

Üyelerinin her zaman yanında olduklarını vurgulayan İbrahim Burkay, 15 Temmuz Darbe Girişimin büyük rol oynadığı 2016 yılına özgü olumsuz ekonomik gelişmeler karşısında da en fazla aksiyon geliştiren oda olduklarını anlattı.

Burkay, şunları kaydetti: 

“Uluslararası tanıtım çalışmalarına ağırlık verdik. Diğer taraftan Bursa’nın ticaret hacmini artıracak yeni destekleri harekete geçirdik. Nefes Kredisi’ne en fazla destek sağlayan oda olduk. 900’ü aşkın üyemiz, 110 milyon TL’lik kaynak kullandı. KOBİ’lerimizin en önemli sorunu olan teminat konusuna da Kredi Garanti Fonu’nun yüzde 85’lik desteğiyle çözüm ürettik. Halkbank aracılığıyla üyelerimize piyasa koşullarının altında kredi imkanı sunduk. BTSO üyesi 550 firmamız, 60 milyon TL’lik kaynak kullandı. BTSO olarak, kent ve ülke ekonomisinin gelecek hedeflerine ulaşabilmesi adına liderlik görevimizi yerine getirmeyi sürdüreceğiz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X