Bursa’dan uluslararası başarı

Bursa’da gerçekleştirilen kanser kayıt çalışmaları, 5 yılda bir yayınlanan ve kanserle ilgili politikalar oluşturulurken önemli referans olarak gösterilen, ‘5 Kıtada Kanser 11′ (CI5: Cancer Incidence in Five Continents XI) kitabında yayınlanarak tescillen

Bursa’dan uluslararası başarı

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bursa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, “Faaliyetlerimizin tüm dünyada kabul gören bir kitapta yer alması, Bursa’da yürütülen kanser çalışmalarının tüm dünyaya duyurulması açısından önemli bir gelişmedir” dedi. 

Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı IACR’ın (International Association of Canser Registries), Dünya Sağlık Örgütü’ne bağlı olarak çalışan kanser kayıt ve istatistik kurumu olduğunu dile getiren Dr. Akan, “Dünyanın sayılı kayıt merkezlerinden kalite standartlarına uygun verileri alarak analiz eden IARC, belirli aralıklarla çıkardığı dergi ve kitaplar ile dünya kanser istatistiklerini yayınlamaktadır. Bursa İli Kanser Kayıt Merkezi olarak, 2004 yılında IARC üyeliğimiz kabul edildi. Merkezin, 2008-2012 tanı yıllarına ait Bursa kanser verilerini IACR’a gönderildi. IACR tarafından analiz edilen verilerimiz ‘Beş Kıtada Kanser 11′ kitabında yayınlanmak üzere kabul edildi” şeklinde konuştu.

Bursa’da kanser tarama ve farkındalık tüm hızıyla devam ettiğini belirten Dr. Akan, Bursa’nın kanser tarama, tedavi ve kayıtçılığında marka il olacağını sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X