Bursa’dan Yunanistan seçimine çıkarma

Bursa’da yaşayan Batı Trakyalılar, Yunanistan’da hafta sonu yapılacak olan genel seçimler öncesinde, Batı Trakya Türk azınlığı mensubu adaylara destek olmak üzere yola çıktı.

Bursa’dan Yunanistan seçimine çıkarma

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi Başkanı Şükür Köse, hafta sonu da dâhil olmak üzere toplamda 20 otobüsün seçimler için Yunanistan’a gideceğini söyledi.

Yunanistan’daki seçimlerde Türk azınlığına mensup adaylara destek vermek üzere Bursa’da yaşayan Batı Trakyalıları taşıyan ilk otobüsler, Şükraniye Sarı Camii karşısından hareket etti. Otobüslerin hareketi öncesi açıklamalarda bulunan BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Şükrü Köse, ‘Bursa şubemiz dün olduğu gibi, bugün de halkımıza çağrısını yenilemektedir. Azınlık adına çözüm üretebilme ve inisiyatif alma noktasında aday olan Batı Trakya Türk azınlığı mensuplarına gönül veren ve kendilerine bu noktada güven besleyen soydaşlarımızın, sandığa giderek oylarını kendi adaylarına kullanmaları toplumsal bir görevdir” dedi. 

Köse,  Gümülcine ile İskeçe’de toplam 17 Türk milletvekili adayının olduğunu söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X