BursaFotoFest’te fotoğraflar ödüllendirildi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) iş birliğiyle düzenlenen, 6. Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali (BursaFotoFest) kapsamında düzenlenen uluslararası fotoğraf yarışmasında dereceye giren eserlerin sahipl

BursaFotoFest’te fotoğraflar ödüllendirildi

Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ndeki ödül töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kültür ve medeniyetin başkenti Bursa’nın fotoğraf sanatıyla da özdeşleştiğini söyledi.

Bu sene 6’ncısı yapılan fotoğraf festivalinin Türkiye’nin alanındaki ilk festivali olduğunu hatırlatan Altepe, festivalin her sene daha iyi olduğunu ve güzel izler bıraktığını belirtti.

Türkiye’nin yaşadığını sıkıntılara rağmen festivalin büyüyerek ve ilgi görerek devam ettiğini ifade eden Altepe, bu sene festivalin ana temasının “Kent Diyalogları” olduğunu hatırlattı. Altepe, şöyle devam etti:

“Bu sene 69 şehirden katılım sağlandı. 56 ülkeden bin 157 eser yarışmaya katıldı. Fotoğraf tutkunları bir hafta boyunca fotoğrafın üstatlarıyla buluşarak sanat diyaloğuna girecekler. Bizler de bu tarz ortamların artarak devam etmesini önemsiyoruz. Bu festivaller sayesinde ülkemizi, şehrimizi ve insanımızı tanıtıyoruz. Bursa’dan on binlerce fotoğraf karesi dünyanın dört bir tarafına ulaşacak. Buradaki medeniyetin izleri her yere yansıyacak. Sevginin, barışın ve kardeşliğin yayılması açısından festival önem taşıyor. Festivale ilk gününden bugüne kadar katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. BursaFotoFest’i her sene düzenlemeye devam edeceğiz.”

Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni ise Fuar Alanı’nda “15 Temmuz Milli İrade Destanı” fotoğraf sergisini açarak izlenime sunduklarını aktardı. Dünyanın bugün iletişim, dostluk, kardeşlik ve merhamete daha fazla muhtaç olduğunu dile getiren Çepni, fotoğrafla iletişim kanallarının tekrar açılabileceğine değindi.

Konuşmaların ardından uluslararası fotoğraf yarışmasının ödül törenine geçildi.

Birincilik, ikincilik, üçüncülük ve mansiyon ödüllerini, Altepe, Çepni, BUFSAD Başkanı Serpil Savaş, BursaFotoFest Kuratörü Kamil Fırat, Vali Yardımcısı Ergün Güngör, sahiplerine verdi. Programın son bölümünde fotoğraf sanatçısı Ara Güler’i anlatan “İstanbul’un Gözü” adlı belgesel film gösterildi.

Ödül törenine, Ara Güler, Coşkun Aral, yerli ve yabancı fotoğraf sanatçıları ve fotoğrafa gönül vermiş amatör fotoğrafçılar katıldı.

Yarışmada ödül layık görülen eserlerin sahipleri şöyle:

Birinci: Sami Uçan – İstanbul

İkinci: Doğukan Polat – İstanbul

Üçüncü: Dina Oganova – Gürcistan

Mansiyon (1): Rıza Aydan Turak – İstanbul

Mansiyon (2): Serkan Ülker – İzmir

Mansiyon (3): Ufuk Akarı – İstanbul 

Mansiyon (4): Rasul Guliyev – Azerbaycan

Mansiyon (5): Uğur Çimen – İstanbul

Mansiyon (6): Tuğba Yüksel – İstanbul

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X