Bursagaz’dan uyarı

Türkiye Enerji sektörüne katma değer sağlayan EWE AG’nin en büyük Türkiye yatırımı olan Bursagaz, kış günlerinde doğalgazın güvenli kullanılması için dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda kullanıcıları uyardı.

Bursagaz’dan uyarı

Güvenli doğalgaz kullanımına yönelik, tesisatlarda can ve mal güvenliğini tehdit eden unsurların önüne geçmek için kullanıcıları uyaran Bursagaz Kurumsal İletişim Yöneticisi Dilek Kiper, “Çevre dostu, ekonomik, konforlu bir yakıt olan doğalgaz, kurallara uygun olarak kullanıldığında en güvenli yakıtlardan biridir. Diğer tüm yakıtlarda olduğu gibi kurallara uyulmadığında ve bazı temel önlemler alınmadığında can ve mal güvenliğini tehdit edebilecek oluşumlar meydana gelebilmektedir.” dedi.

Yanlış seçilmiş ve çabuk deforme olan baca imalatları ve montajları nedeniyle her yıl birçok insanın hayatını kaybettiğine dikkat çeken Kiper, yaşanılan olumsuzlukların baca ve baca bağlantılarındaki uygunsuzluk nedeniyle baca gazlarının dış ortama atılamayıp iç ortama sızmasından ya da yakma cihazlarındaki bakımsızlık ve arızalardan kaynaklandığını vurguladı.

Cihazların bulunduğu yerdeki havalandırma menfezlerinin sürekli açık ve temiz tutulmasının önemine dikkat çeken Bursagaz Kurumsal İletişim Yöneticisi, doğalgaz tesisat borularının işlevi dışında farklı amaçlar için kullanılmaması gerektiğine vurgu yaptı. Dilek Kiper, iç tesisat dönüşüm ve tesisat tadilatının kesinlikle yetkili firmalara yaptırılması gerektiğinin altını çizerken, bu tür işlemlerin projesiz ve Bursagaz onayı olmadan yaptırılmaması gerektiğini belirtti. 

Dün gece Bursa’da yaşanan üzücü olaya da değinen Dilek Kiper, gece saat 02.11 sularında yaşanan olay sonucunda 4 kişinin karbonmonoksit gazından olumsuz etkilendiğini paylaştı. 

Bursagaz İşletme ekipleri tarafından yapılan kontrollerde dairede bulunan bacalı şofbenin ortama 105 ppm karbonmonoksit salgıladığının tespit edildiğini anlatan Kiper, “Yapılan incelemelerde daire içinde çelik baca filexi ve karbonmonoksit alarm cihazı bulunmadığı, şofben baca bağlantısının standartlara uygun olmadığı ve cihazın iç tesisat projesi dışı kaçak montaj yapıldığı tespit edildi.” şeklinde sözlerini tamamladı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X