Bursagücü’nü Avrupa’da gösterecek!

Bursagücü Gençlik ve Spor Kulubü sporcuları Polonya’da düzenlenecek olan Paralimpik Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek. İran asıllı Türk vatandaşı Muhammet Khalvandi ile Muhsin Kaedi, Tokyo Paralimlik oyunlarına da katılmak istiyor…

Bursagücü’nü Avrupa’da gösterecek!

HATİCE DAL

Bursagücü Gençlik ve Spor Kulubü sporcuları Polonya’da düzenlenecek olan Paralimpik Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek.

Polonya yolcuğu öncesinde son hazırlıklarını tamamlayan Muhammet Khalvandi ve Muhsin Kaedi cirit ve gülle müsabakalarında ter dökecek. Paralimpik Avrupa Şampiyonası’nın 30 Mayıs- 6 Haziran tarihleri arasında düzenleneceğini belirten Bursagücü Gençlik ve Spor Kulubü Başkanı Hayrettin Özbağkıran, bünyesinde 10’a yakın branşın bulunduğu kulüpte paralimpik sporcularla özel olarak ilgilendiklerini söyledi.

ALANININ EN İYİLERİ
Türkiye’yi temsilen Bursa’dan yola çıkacak olan iki sporcunun da son hazırlıklarını tamamladığını dile getiren Hayrettin Özbağkıran, “Türkiye’yi temsilen Avrupa Şampiyonası’na hazırladığımız 2 sporcumuzda İranlı. Branşlarında istisnai başarılı oldukları için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yaptık. Kendi istekleri üzerine oldu bu olay. Amacımız Türkiye’de bu alandaki sporcularımıza örnek teşkil etmek” dedi.

OLİMPİK DERECELERİ VAR
Polonya yolcusu iki sporcununda 2016 yılında Rio’da düzenlenen Paralimpik Olimpiyat Şampiyonası’nda derece elde ettiklerine de vurgu yapan Özbağkıran, “Muhammet Khalvandi birincilik elde ederken, Muhsin Kaedi ise üçüncü oldu. Ülkeye sporcu getirirken en iyisini getirmek önemli. Sporcularımızın, Polonya’dan büyük başarılarla dönmelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

TOKYO İÇİN DESTEK ŞART
Avrupa Olimpiyatları’nın ardından Tokyo’da düzenlenecek olan Olimpiyatlara gitme hedeflerinden de bahseden Başkan Hayrettin Özbağkıran, “Buraya sporcularımızı gönderebilmek için İran’ın izin vermesi gerekiyor. Bunun içinde yetkililerimizden destek istiyoruz” ifadelerini kullandı. Olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil etmenin kendileri için gurur verdiğini kaydeden sporcular ise, Polonya’daki müsabakalarda Avrupa Şampiyonu olarak dönmek istediklerini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X