Bursalı atletler pistin tozunu attı!

Atıcılar Olimpik Atletizm Stadı’nda yapılan Atletizm U20 Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım Seçmeleri’nde Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcuları, 3 birincilik, 2 ikincilik ve 1 üçüncülük elde etti. Bursa ekibinin 5 sporcusu, 13-14 Haziran’da İstanbul’da yapılacak Balkan Şampiyonası’nda milli takım adına mücadele etmeye hak kazandı.

Bursalı atletler pistin tozunu attı!

28-30 Mayıs tarihleri arasında Bursa’da gerçekleştirilen Atletizm U20 Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım Seçmeleri’nde Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcuları yine madalyayı es geçmedi.

Atıcılar Olimpik Atletizm Pisti’nde gerçekleştirilen şampiyonada Bursa Büyükşehir Belediyespor, 3 birincilik, 2 ikincilik ve 1 Türkiye üçüncülüğü kazanırken, ilk 2’ye girmeyi başaran 5 sporcu Milli Takım biletini kaptı.

3 gün süren şampiyonada Türkiye’nin çeşitli illerinden sporcular mücadele ederken, 400 metrede mücadele eden Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcusu Zeynep Kuran, 55.65’lik derecesiyle birincilik kürsüsüne çıkarken, Milli Takım’a girmeye de hak kazandı.

Organizasyonda üç adım atlamada Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nden Nazlıcan İnaltekin, 11.79’luk derecesiyle Türkiye şampiyonu olmayı başarırken, yine Milli Takım’a girmeyi başardı. Şampiyonada 3 bin metre engellide Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nden Pelinsu Şahin de zirveye çıktı. Başarılı sporcu 10.45.89’luk derecesiyle Türkiye şampiyonu olurken, Milli Takım vizesi de aldı.

Büyükşehir Belediyespor’dan Arzu Atlı da cirit atmada 48 metrelik derecesiyle Türkiye ikincisi olarak Milli Takım’a girmeye hak kazanırken, disk atmada İrem Aydın 42 metrelik atışıyla ikincilik kürsüsüne çıktı ve ay yıldızlı formayı garantiledi. Bu arada şampiyonada Büyükşehir Belediyespor’dan Melis Yasa da 3 bin metre yarışında 10.25’lik derecesiyle üçüncü olarak kulübe 6. madalyasını kazandırdı. Bu sonuçların ardında şampiyonada ilk 2’ye giren Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcuları 13-14 Haziran’da İstanbul’da gerçekleştirilecek Balkan Şampiyonası’nda milli formayla mücadele etme hakkı elde ettiler.

Yarışlar sonunda sporcularımızı Büyükşehir Belediyespor Yönetim Kurulu Üyeleri Dergah Alkan, Kadir Doktur ve Mehmet Demirci tebrik etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X