Bursalı avukatlar Elçi’nin öldürülmesini kınadı

Bursa Barosu’na kayıtlı avukatlar, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesini kınadılar.

Bursalı avukatlar Elçi’nin öldürülmesini kınadı

HALİL ÖZÇOBAN

 

Adliye Sarayı önünde toplanan avukatlar adına açıklama yapan Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, Elçi’nin öldürülmesinin politik bir cinayet olduğunu söyledi. Demiröz, “Faillerin kimliği ne olursa olsun burada hedeflenen Tahir Elçi’nin kişiliğinde savunma mesleğidir, insan hakları mücadelesidir, barış mücadelesidir” dedi.

Elçi’nin yıllardır insan hakları savunuculuğu yaptığını ve girdiği davalarda karanlık cinayetlerin ortaya çıkarılmasında büyük bir emek gösterdiğini kaydeden Demiröz şunları söyledi; 

“Yıllardır süren baskılar ve işkence politikalarına karşı Tahir Elçi demokrasinin ve insan hakları mücadelesinin bayrağını taşımıştır. Tahir Elçi’nin katledilmesi işte bu mücadeleye, demokrasi ve insan haklarına yapılmış hain bir saldırıdır. Bir kaç hafta önce Tahir Elçi’nin söylediği bir söz nedeniyle hakkında terör örgütü üyeliğinden ifadesinin alınması ve tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmesi aslında bu saldırının boyutlarını gözler önüne sermektedir. Tahir Elçi’nin sanki bir çatışma ortamında kalarak kaza kurşunuyla ölmesi yönünde yapılan kirli yayınlara karşı özellikle vurgulamak gerekir ki, gerek olay anındaki görüntüler gerekse Tahir Elçi’nin tutuklamaya varacak bir lince maruz bırakılması karşısında bu saldırı Tahir Elçi’nin susturulmasını hedefleyen bir karanlık organizasyondur.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X