Bursalı dağcılar doğal havuzlarda serinliyor

Bursa’da hafta sonu tatillerini doğa yürüyüşleri yaparak geçiren dağcılar Uludağ’dan gelen serin suların oluşturduğu doğal havuzlara girerek serinliyor.

Bursalı dağcılar doğal havuzlarda serinliyor

Kış ve doğa turizminin önemli merkezlerinden olan Uludağ, yaz aylarında vatandaşların yoğun ilgisini çekmeye devam ederken, 2 bin 543 metre ile Marmara Bölgesi’nin en yüksek noktası olan Uludağ ile şehir merkezi arasında en az 10 derece sıcaklık farkı oluşuyor. Günübirlik ziyaretçiler ve doğa yürüyüşçülerinin tercihi ise dere boyundaki doğal havuzlar oluyor. 

Timsahlar Trekking Grubu ve A.V.P Cihan Dağcılık Spor Kulübü üyeleri Maksem’den Uludağ’a yaptıkları tırmanma yürüyüşünün ardından kendilerini serin sulara bıraktı. Günübirlik yürüyüş yaparken güzel bir göletle karşılaştıklarını belirten İbrahim Güngör, “Harika bir yer. Kışın yukarıda kayak yapıyoruz. Yazın da eriyen sularda yüzerek serinliyoruz. Tüm doğaseverlere tavsiye ediyoruz. Herkesi Uludağ’a bekliyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X