Bursalı dağcılardan Avrupa çıkarması

Uludağ Dağcılık Kulübü üyesi 7 dağcı, Alpler’in en yüksek noktası olarak kabul edilen Rusya topraklarındaki Elbruz Dağı’na tırmandı.

Bursalı dağcılardan Avrupa çıkarması

Bursa’nın 15’i aşkın dağcılık kulübünden birisi olan Uludağ Dağcılık Kulübü’nün 7 üyesi geçtiğimiz hafta Rusya sınırlarındaki Elbruz Dağı’na tırmandı. Kafkas Dağları’nda yer alan bu dağ, Alpler’in yani Avrupa’nın en yüksek noktası olarak kabul ediliyor. 5 bin 642 metre yüksekliğindeki dağa tırmanış, grup için 12 saatten fazla sürdü. Sis, tipi ve fırtınanın zorlaştırdığı yolculuğun bir bölümünde grup taşıt yardımı almak mecburiyetinde kaldı.

Elbruz Dağı’nın bütün dünyadan ve Türkiye’den dağcılara ev sahipliği yaptığını söyleyen Uludağ Dağcılık Kulübü Başkanı İsmet Şentürk, Rusya’nın Türk vatandaşlarından vize istememesi ve Elbruz’daki fiyatların Türkiye’nin çok daha altında olmasının Türk dağcılar için çok büyük rahatlık olduğunu ifade etti.

Hemen yanı başındaki Uludağ’ın Bursa’daki dağcılık meraklıları için büyük avantaj olduğunu belirten Şentürk, “Her yaştaki Bursalıların doğa sporlarına yönelmelerini tavsiye ediyorum. Bursa’da 15’i aşkın doğa sporları yapan kulübümüz var. Bursalılar için bu da çok büyük bir şanstır. Hiç bir ücret almadan, hiç bir menfaat gözetmeden bütün imkanlarımızı bize katılan arkadaşlarımıza sunuyoruz” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X