Bursalı denizci Kırım’da öldü!

Kuru yük gemisinden düşen bir çocuk babasının cenazesi 20 gündür yakınlarına teslim edilmiyor. Gözü yaşlı aile, ‘Süre 10 gün daha uzarsa cenazemizi yakacaklar’ diyor.

Bursalı denizci Kırım’da öldü!

Bursa’da daha önce kaportacılık yapan Sezer Bilim (42), yaklaşık 25 gün önce bir gemide iş buldu. Kuru yük gemisinde ‘kamarot’ olarak çalışmaya başlayan Bilim, iş başı yaptıktan 4 gün sonra yük götürdükleri Kırım’da kaza geçirdi. 21 Ocak günü gemiden düşen evli ve bir çocuk babası Sezer Bilim hayatını kaybetti. Aileye acı haberi çalıştığı şirketin yetkilileri bildirdi. Sezer Bilim’in Gazcılar’da oturan yakınları cenazeyi almak için girişimde bulundu ancak bundan bir sonuç çıkmadı.

CENAZEYİ İSTİYORUZ

Ağabeyinin cenazesini Türkiye’ye getirmek için çaba gösteren Yasemin Tülen, “Kırımlı yetkililer, olayın halen soruşturulduğu gerekçesiyle, ağabeyimin cenazesinin nerede olduğunu bize söylemiyor. Bu yüzden cenazeyi teslim alamadık. 20 gündür bu konuda mücadele veriyoruz. Cenazemizi 1 ay içerisinde alamazsak, Kırım yasalarına göre ağabeyimin bedeni ‘sahipsiz’ kabul edilerek yakılacak. Külleri kiliseye teslim edilerek Hıristiyan geleneklerine göre defnedilecek. Sadece 10 günümüz kaldı” diyor.

Tülen, ‘Ağabeyim Müslüman’dı ve Müslüman gibi gömülmeli. Cenazeyi alarak İstanbul’a getirmek istiyoruz. Bu konuda hükümetimizden de yardım bekliyoruz” şeklinde konuştu

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X