Bursalı doktora ikinci kalp nakli

Göz hastalıkları konusunda Türkiye`nin önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Öner Gelişken, 10 yıl arayla ikinci kez kalp nakli yapılarak yaşama döndürüldü.

Bursalı doktora ikinci kalp nakli
Prof. Dr. Öner Gelişken, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Bilim Bölümü’nde uzun süre görev yaptı. Kalp rahatsızlığına yakalanan Prof. Dr. Öner Gelişken’in, 10 yıl önce kalp nakli gerektiğine karar verildi. Meslektaşları tarafından Antalya’daki Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk edilen Prof. Dr. Gelişken’e, beyin ölümü gerçekleşen bir genç kızın kalbi Prof. Dr. Ömer Beyazıt başkanlığındaki bir ekip tarafından nakledildi. Nakil kalple yaşama tutunan Prof. Dr. Öner Gelişken, Uludağ Üniversitesi’ndeki görevinden emekli oldu, ancak Bursa’da hastalarına hizmet vermeye devam etti.
 
KONGREDE KALBİ DURDU
 
Prof. Dr. Öner Gelişken geçen hafta kalp nakli olduğu Antalya’ya bir kongreye katılmak için gitti. Kongre salonunda rahatsızlanan Prof. Dr. Gelişken’in duran kalbi, suni teneffüs ve kalp masajı yapılarak çalıştırıldı ve Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yoğun bakıma alındı. Makineye bağlı olarak yaşamını sürdüren Prof. Dr. Öner Gelişken’in yaşaması için en kısa sürede ikinci kez kalp nakli yapılması kararlaştırıldı.
 
Beklenen haber İzmir’den geldi. Bir tartışma sonucu öldürülen 21 yaşındaki Fikret Çoramık’ın organlarının bağışlanması üzerine kalbi Gelişken’e nakledilmek üzere alındı. İlk nakli yapan Prof. Dr. Ömer Beyazıt ve ekibi İzmir’den getirilen kalbi başarılı bir şekilde Prof. Dr. Öner Gelişken’e nakletti. Naklin ardından Prof. Dr. Öner Gelişken yoğun bakım ünitesine alındı. Doktorlar, 10 yıl içinde ikinci kez kalp nakliyle yaşama tutunan Gelişken’in sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X