Bursalı domates üreticisinden ‘fiyat’ isyanı

Salçalık domatesin yapılan sözleşmede kilogram alım fiyatının 25 kuruş olarak belirlenmesine rağmen, firmaların fiyatı 12-13 kuruşa kadar çektiğini belirten Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hakan Ekim, “Biz mevcut fiyatın arttırılmasını isterken, 12-13 kuru

Bursalı domates üreticisinden ‘fiyat’ isyanı

Ekim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bursa’da yaklaşık 90 bin dekarı Karacabey, 30 bin dekarı da Mustafakemalpaşa ovalarında olmak üzere, toplam 120 bin dekar alanda salçalık domates üretiminin yapıldığını söyledi.

Türkiye’nin salçalık domates üretiminin, bu sene 2,5-3 milyon ton olarak tahmin edildiğini kaydeden Ekim, Bursa’daki bu iki ovanın, salçalık domates üretiminin yüzde 45-50’sini karşılayacağını tahmin ettiklerini ifade etti.

Ekim, sezon başında firmaların üreticilerle sözleşme imzaladığını ve 1 kilogram salçalık domates alım fiyatının 25 kuruş olarak belirlendiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

“Firmalar, üreticilerle kilogram başına 25 kuruşa sözleşme yaptı. Ancak bahaneler uydurarak sözleşme yaptıkları üreticilerden alımı sınırlı tutarak, daha çok sözleşme yapmadığı üreticilerden 12-13 kuruşa ürün alıyorlar. Biz mevcut fiyatın artırılmasını isterken, 12-13 kuruş maliyeti bile kurtarmaz. Sözleşme yapan çiftçiler mağdur edilmiştir. Hukuku, kanuni boyutları araştırılıyor, konuyu yargıya taşıyacağız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X